IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Eclipse Cross получи дизелов мотор

За година от крос-купето на японците са продадени над 80 000 бройки

Mitsubishi Eclipse Cross получи дизелов мотор

Компанията Mitsubishi Motors отбеляза една година от излизането на пазара на кросоувъра Eclipse Cross. За този период от модела са продадени над 80 000 бройки, което беше отчетено като сериозен успех от японския производител.

Близо половината от от тях – 33 287 единици, се падат на пазара в Европа, докато в Северна Америка резултатът е 14 026. На Япония се пазат 11 592 бройки, следват Австралия и Нова Зеландия с 9332 машини.

Тези резултати ще трябва да бъдат подобрени и благодарение на новостите по модели. Основната от тях е добавяне н гамата на дизелов двигател - 2.2 Di-D с мощност 148 л.с. и 388 Нм. Тази версия ще се предлага само с 8-степенен автомат и система за задвижване на четирите колела.

Бензиновите версии с предно предаване ще получат електронна имитация на блокировка на диференциала Active Yaw Brake Control, а в най-високите нива на оборудване е включена мултимедийна система Mitsubishi Connect.

Снимка: Mitsubishi

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    2.2 Дизел с 148 к.с. не ми изглежда много нов. Изтупали са му праха от Митсубиши ...
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И познайте какви коли ще се карат след 10 години тук. Дизелови служебни коли карани като чуждо магаре като за последно и такива на по 400к+ км. Не че сега картинката е много по-различна.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Който кара МНОГО километри, обикновено ги кара извън града и не му пука, че е забранено да кара в него. Също голяма спирачка за дизелите в момента е несигурната цена при препродажба, но фирмените коли така и така не могат да се продадат на висока цена от счетоводна гледна точка. Също доколкото знам бензинов разход по-трудно се осчетоводява ако въобще може.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    продължавам да се изумявам с новини от рода - НОВ дизелов мотор? моля? във епохата в която все повече се забранява дизела в градовете из Европа, някой изкарва чисто нов дизелов агрегАт?!?!? нещо не се връзва..