IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLC получи нови двигатели

Обновеният кросоуър ще си общува с другите коли на пътя

Mercedes-Benz GLC получи нови двигатели

Компанията Mercedes-Benz реши да не изчака официалната премиера в Женева и разкри обновения GLC. Кросоувърът е леко променен на външен вид, като е получил нови двигатели и разширена набор от електронни системи за безопасност.

Стилът на обновения GLC е основан на концепцията "чувствена чистота", която се изразява с големи и гладки повърхности. Променени са формата на LED-фарове, на задната броня, на задните светлини и на тръбите на изпускателната система. Хромирания декор по цялата каросерия се предлага още при базовия вариант.

Mercedes-Benz GLC

В оборудването на Mercedes-Benz GLC влиза мултимедиен комплекс MBUX, който може да се управлява със сензорен дисплей или с чувствителни на докосване дисплеи на волана, а също така с жестове и глас. Екранът може да бъде 7 или 10,25-инчов, като се предлага и комбинация с 12,3-инчов приборен панел.

Освен това, системата MBUX вече разполага и с навигация с елементи от допълнителна реалност. Например, с помощта на предна камера в реално време картината от улицата се предава в салона и се допълва с информация за пътните знаци, номерата на същите и имената на самите улици.

В оборудването на обновения GLC влиза и системата Energizing Coach, предлагаща няколко програми за релакс, като тя е съвместима  устройствата Garmin. Има още селектор за промяна на режимите на движение, окачване с електронно управляеми амортисьори, активен круиз-контрол и функция Active Steer Assist, която не само удържа автомобила в лентата ва движение, но може самостоятелно да я променя и да отстъпва място на превозни средства на аварийни служби.

Кросоувърът също нече поддържа стандарт за комуникации V2X, който му позволява да обменя информация с други автомобили и с пътната инфраструктура
Гамата двигатели а Mercedes-Benz GLC се състои от 2,0-литрови бензинови турбомотори M 264 с мощност 197 или 258 к.с, като те са оборудвани с хибридна система с 10-киловатов електромотор (150 Нм) и 48-волтова батерия.

Дизеловите агрегати OM 654 също са достъпни в три варианта на мощност - 163, 194 и 245 к.с. Скоростната кутия е 9G-TRONIC, като тя е съчетана със система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500