IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марките с най-добрата акустика (ВИДЕО)

Не само премиум брандовете могат да се похвалят с прекрасен звук в салона

Марките с най-добрата акустика (ВИДЕО)

Отминаха дните, когато автомобилите се предлагаха с обикновен CD плейър. Сега дори най-простите модели са оборудвани със свои специфични аудио системи. Като цяло, в продължение на много години на еволюция, озвучителните системи станаха много по-добри и дори автомобил с базово ниво на оборудване може да ви осигури висококачествен звук. Топ системите обаче са особено впечатляващи. Като правило, те са създадени съвместно от автомобилните производители и прочути брандове в музикалния бизнес, за да се постигне изключително висококачествен звук. Ето 7 марки, които се хвалят с една от най-добрата акустика в салона на своите автомобили.

Audi

 

От години Audi продава своите топ моделите с озвучителни системи Bang & Olufsen. Наред с отличния звук, високоговорителите на тези системи също изглеждат впечатляваща. Особено ефектни са тези на предния панел на такива луксозни седани като A8. Флагманската 3D Advanced Sound System пък включва 23 високоговорителя и възпроизвеждане на звук в 3D формат.

BMW

 

За най-добрите си модели, включително и за тези от 7-Series, BMW предлага системата за обемен звук Diamond Surround Sound System на Bowers & Wilkins. Тя се състои се от 16 високоговорителя и 10 канала за превъзходен звук с мощност от 1400 вата. За тези, които не могат да си позволят такава мощна и скъпа система, баварският автомобилен производител предлага по-бюджетен, но също така достоен премиум вариант на Harman Kardon.

Jaguar Land Rover

 

Британският концерн Jaguar Land Rover използва в своите автомобили аудио бранда Meridian, който може да се намери в много от моделите на марката. Тази система е уникална с това, че използва специален компютър, който смесва звука. Топ версии, като Range Rover Velar, са оборудвани със система с 12 високоговорителя и мощност от 1600 вата.

Lexus

 

Според Марк Левинсън, специалист по звука, нито една марка, с изключение на Lexus, не притежава подходяща собствена акустика, която да съответства на нивото на бранда. Всъщност, в сътрудничество с Levinson Lexus разработи своя уникална по качество система. Основната й характеристика - аудио системите са предназначени изключително за всеки модел на Lexus, а според много експерти, тя е една от най-ефективните автомобилни аудио системи в света, като включва специална технология за намаляване на теглото и консумацията на енергия.

Porsche

 

Burmester явно разбира това и онова за автомобилното аудио от най-висок клас, защото освен за Porsche, компанията доставя системи и за Mercedes, Maybach и Bugatti. Всеки модел в гамата на Porsche използва Burmester, а най-впечатляващата може да се похвали с 21 високоговорителя. Производителят разполага и със специално приложение, което ще ви помогне да персонализирате системата според вашите музикални предпочитания.

Seat

 

Висококачествените аудио системи не се ограничават само до премиум марките. Може би най-достъпните автомобили в света с добър звук се произвеждат от испанския бранд Seat, което не е изненадващо, като се има предвид младежката му ориентация. Системата, разработена съвместно с Beats by Dre (по-известна със своите слушалки), е инсталирана на моделите Ibiza и Arona. Това е 8-канална 300-ватова стерео система, която включва цифров звуков процесор и чифт субуфери.

Volvo

 

Volvo има дългогодишни връзки с такива известни марки като Harman Kardon и Bowers & Wilkins, като инсталира техни системи в някои от своите автомобили. Първата се монтира на семейния SUV XC40, като е по-достъпна и включва 13 високоговорителя, както и 7.1-канален съраунд звук. Втората е известна като Sensus Connect - тя има мощност от 1400 вата, а 18-те високоговорителя осигуряват невероятен звук.

0 от 500
  • #11
    12 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-тихите и модерни премиум автомобили са Lexus с най-качественото аудио Mark Levinson
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    No hi, no lows, must be Bose :) Bose са ок за непретенциозни слушатели с недотам богат опит в света на HiFi аудиото, но да знаете, че са посредствен производител, не ги възхвалявайте кой-знае колко, защото леко се издавате.Да допълня за, Volvo имат невероятен звук идващ от датчаните от Dynaudio, което ако си аудиофил не би трябвало да ти убегне...
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Друг анонимен: А какво става когато сравняваш Burmester и Mark Levinson?Бонус: при положение, че в Hi-End класа първата има около 2-3 пъти по-скъпи предложения от 2-та ...
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "А къде остана Mercedes с Burmester? И половината марки с BOSE sound?" е, къде - това са видели автокомедиантите, това са преписали ...
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Имал съм удоволствието да разполагам с няколко коли с хубаво озвучение (Bose, Harman Kardon) . От всичките обаче най-качествено беше в Лексус (Mark Levinson). В комбинация с перфектната шумоизолация на купето слушането на музика в тази кола (дори и при магистрални скорости) беше страхотно изживяване.
  • #6
    28 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пхахахахахахах. "1400вата, 1600вата, 1800 вата"..... За нищо ги нямат тия ватове. Ако им пусна реална мощност от 100-200 вата в това ограничено пространство ще им текне кръв от всички дупки едновременно.....Хахахахахах
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Мерцедес имат същите марки
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Имам Bang & Olufsen в моят автомобил,звукът е просто несравним..!
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аз съм с bose с 19 спикъпа и 3d саунд и свири толкова добре, че незнам колко по добре от това може да е.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И половината марки с BOSE sound?