IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марките с най-добрата акустика (ВИДЕО)

Не само премиум брандовете могат да се похвалят с прекрасен звук в салона

Марките с най-добрата акустика (ВИДЕО)

Отминаха дните, когато автомобилите се предлагаха с обикновен CD плейър. Сега дори най-простите модели са оборудвани със свои специфични аудио системи. Като цяло, в продължение на много години на еволюция, озвучителните системи станаха много по-добри и дори автомобил с базово ниво на оборудване може да ви осигури висококачествен звук. Топ системите обаче са особено впечатляващи. Като правило, те са създадени съвместно от автомобилните производители и прочути брандове в музикалния бизнес, за да се постигне изключително висококачествен звук. Ето 7 марки, които се хвалят с една от най-добрата акустика в салона на своите автомобили.

Audi

 

От години Audi продава своите топ моделите с озвучителни системи Bang & Olufsen. Наред с отличния звук, високоговорителите на тези системи също изглеждат впечатляваща. Особено ефектни са тези на предния панел на такива луксозни седани като A8. Флагманската 3D Advanced Sound System пък включва 23 високоговорителя и възпроизвеждане на звук в 3D формат.

BMW

 

За най-добрите си модели, включително и за тези от 7-Series, BMW предлага системата за обемен звук Diamond Surround Sound System на Bowers & Wilkins. Тя се състои се от 16 високоговорителя и 10 канала за превъзходен звук с мощност от 1400 вата. За тези, които не могат да си позволят такава мощна и скъпа система, баварският автомобилен производител предлага по-бюджетен, но също така достоен премиум вариант на Harman Kardon.

Jaguar Land Rover

 

Британският концерн Jaguar Land Rover използва в своите автомобили аудио бранда Meridian, който може да се намери в много от моделите на марката. Тази система е уникална с това, че използва специален компютър, който смесва звука. Топ версии, като Range Rover Velar, са оборудвани със система с 12 високоговорителя и мощност от 1600 вата.

Lexus

 

Според Марк Левинсън, специалист по звука, нито една марка, с изключение на Lexus, не притежава подходяща собствена акустика, която да съответства на нивото на бранда. Всъщност, в сътрудничество с Levinson Lexus разработи своя уникална по качество система. Основната й характеристика - аудио системите са предназначени изключително за всеки модел на Lexus, а според много експерти, тя е една от най-ефективните автомобилни аудио системи в света, като включва специална технология за намаляване на теглото и консумацията на енергия.

Porsche

 

Burmester явно разбира това и онова за автомобилното аудио от най-висок клас, защото освен за Porsche, компанията доставя системи и за Mercedes, Maybach и Bugatti. Всеки модел в гамата на Porsche използва Burmester, а най-впечатляващата може да се похвали с 21 високоговорителя. Производителят разполага и със специално приложение, което ще ви помогне да персонализирате системата според вашите музикални предпочитания.

Seat

 

Висококачествените аудио системи не се ограничават само до премиум марките. Може би най-достъпните автомобили в света с добър звук се произвеждат от испанския бранд Seat, което не е изненадващо, като се има предвид младежката му ориентация. Системата, разработена съвместно с Beats by Dre (по-известна със своите слушалки), е инсталирана на моделите Ibiza и Arona. Това е 8-канална 300-ватова стерео система, която включва цифров звуков процесор и чифт субуфери.

Volvo

 

Volvo има дългогодишни връзки с такива известни марки като Harman Kardon и Bowers & Wilkins, като инсталира техни системи в някои от своите автомобили. Първата се монтира на семейния SUV XC40, като е по-достъпна и включва 13 високоговорителя, както и 7.1-канален съраунд звук. Втората е известна като Sensus Connect - тя има мощност от 1400 вата, а 18-те високоговорителя осигуряват невероятен звук.

0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сменил съм доста коли среден клас (няколко Ауди, Сеат, Хонда, Форд, Тойота, там Опела, дето имах, не го слагам, че тази марка ми е под средния клас :)) като по принцип за покупката никога не ми е била критерий аудио системата, и действително мога да кажа, че СЕАТ са най-добре в това отношение. Обърнато е малко повече внимание на аудиото, и даже да е от Ауди - пак по-добре звучи в Сеата, което е странно, но е факт. Някой инженер го е мислил явно.
  • #20
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Музиката ми е 9 говорителя JBL с аудиосистема на Pioneer. Оригинално заводски неща. Доволно свири, но не бих казал, че е кой знае какво. За автомобил среден клас и цена 65 000 лв.мисля, че е ок.
  • #19
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Забравили" сте да споменете Ланча Либра, оборудвана изцяло със система на BOSE. В държавата на старите автомобили това е полезна информация, не какъв е звукът на Лексус и Порше. Рено също имат BOSE изпълнения.
  • #18
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И кво слушате на тея премиум музики -256кбит/с мп3ки- страшнооо.Малко да се поинтересува човек, ще види колко е трудно да имаш качествен звук в такъв малък и крив обем., какъвто е купето на колата.
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Друг анонимен до долното баце: а ти драги Сони ли слушкаш или направо Пайнер (може и чалгарския)?
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Бацета, слушайте си Хитачита-та и не коментирайте системи, които сте виждали само в Youtube.
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Глухите седнали да обсъждат слушалки смех пълен!
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Моят автомобил е с BOSE със седем говорителя. На времето за него искаха 1400 лв. Не може да се сравнява със аудио за 10000 лв. но съм доволен от възможностите му.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Музика е една Naim Bentley2200w 18 говорителя 2 усилвателя Pure Bass Sound
  • #12
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В заключение: На върха в абсолютния Hi-End са Goldmund и Burmester. След това американската HI-End "ширпотреба" Krell, Mark Levinson и Harman Kardon. След тях са "шарениите" B&O, Bose, Dynaudio и т.н.