IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицай бе глобен заради превишена скорост при преследване

Съдът прецени, че служителят на реда не е имал право да кара бързо

Полицай бе глобен заради превишена скорост при преследване

Полицейски служител бе глобен за превишена скорост, която е регистрирана при преследване на престъпници. Куриозната случка е от Швейцария, като санкцията беше потвърдена от съда, съобщава местното издание The Local.

Съдът в Женева е отхвърлил обжалването на глобата от 600 франка (528 евро), наложена на полицай, който е преминал с 92 км/ч в зона с ограничение на скоростта от 50 км/ч. Служителят на реда е преследвал бандити, които са ограбили банкомат, но и това не му е помогнало да отърве глобата.

Полицаят е превишил на 2 пъти ограниченията на скоростта – първият път с 30 км/ч, а вторият – с 42 км/ч. Съдът е преценил, че първото нарущение е оправдано в дадената ситуация, но за второто не е имало основание и то остава. Според съдията, скоростта при преследване на престъпници е трябвало да бъде адекватна на обстановката на пътя и да не създава опасност за останалите участници в движението.

Излиза, че във втория случай полицаят е трябвало да знае, че заподозрените няма да навредят на никого при праследването и съответно да намали скоростта си. Съдът не даде други подробности за решението, но се твърди, че за него роля е изиграло и вътрешното разследване, проведено от полицията.

Снимка: YouTube

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И как е решил без да направят въстановка,или опит
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Джендърска история.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    по-скоро ги е ескортирал
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Излиза че след като при първото превишаване на скороста не ги е хванал не е трябвало повече да превишава скороста защото така или иначе няма да ги хване.Прав е съда стига своеволия.Те банкоматите са застраховани , защо изобщо ги е гонил тия крадци. а не си е седял в кафенето и да завива шоколад.То и тия крадци трябва да са бая закъсали да крадат в Швейцария.Там е достатъчно само да кажеш че си социално слаб и веднага ти дават 1500 евро.