IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци избраха най-издържливия кросоувър

KIA Sportage измина 100 000 км без нито една повреда

Германци избраха най-издържливия кросоувър

Германското издание Autobild продължава да проверява издържливостта на автомобилите. След като изминаха 100 000 км за 2 години, експертите съставиха класация за най-надеждните кросоувъри на света, след като тестваха общо 15 машини от този клас.

Kia Sportage

Първото място е да KIA Sportage, който премина 100 000 км в най-различни пътни и метеорологични условия, без да бъде отчетена нито една повреда. Трябва да се отбележи, че при тестването се отчитат дори драскотините и ръждата по каросерията и агрегатите на автомобила.

Volvo XC60

На втора позиция се класира Volvo XC60, при който като слабост беше отчетена защитата от корозия по долната част на автомобила. Там са били открити следи от ръжда.

BMW X1

В тройката влиза и BMW X1, който въпреки компактните си размери се е показал като практичен и надежден модел. Неговите проблеми са с навигацията и адаптивния круиз-контрол.

В класирането следват Hyundai Tucson, Mazda CX-5, Suzuki SX4, Fiat 500x, Peugeot 2008, Nissan Qashqai, Mini Countryman, Ford Kuga, Suzuki Vitara, Citroen C4 Cactus, Audi Q3 и Subaru XV.

Subaru XV

Голямата изненада, според експертите на изданието, е Subaru XV, което заема последното място в класирането. Японският кросоувър се е оказал с лоша сглобка в салона и некачествени седалки, а освен това е започнал да ръждясва след 2 години каране.

Снимки: Autobild

 

0 от 500
  • #1
    35 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Издръжлив, издръжлив, колко да е издръжлив? На онези пътища всеки може.Винаги съм се чудил защо производителите инвестират в тестови полигони. Да дойдат в БГ, такива тестове не са си представяли, че могат да бъдат пресъздадени в реални условия.40+ годишен асфалт с Х на брой кръпки + камъни, дупки и мизерия. А сега тествай ЕСП-то.. окачването...