IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще спести ли Audi 15 милиарда евро до 2022 г.?

Парите ще отидат за нови проекти и електромобили

Ще спести ли Audi 15 милиарда евро до 2022 г.?

Премиум марката на Volkswagen – Audi, планира да намали разходите си с 15 милиарда евро до 2022 година, съобщи списание Manager, като цитира шефове в компанията.

Спестените пари трябва да бъдат използвани в следващите големи проекти на Audi, като основно място сред тях заема преминаването към електромобилите.

Говорителка на компанията поясни, че плановете за съкращаване на разходите все още не са финализирани, но допълни, че информацията на изданието за общата сума е коректна.

Намаляването на разходите се превърна в изключително важна тема в цялата Volkswagen Group след избухването на „Дизелгейт” през 2015 година и последвалите след това съдебни дела, глоби и други разходи, като до момента се смята, че Volkswagen е похарчил 25 милиарда долара, за да потуши последствията от аферата с мръсните дизели. Отделно от това гигантът има сериозни разходи, причинени от преоборудването на двигателите с вътрешно горене, които използва, за да отговарят на новите правила за опазване на околната среда.

Списанието цитира финансовия шеф на Audi Александер Сайц, който е пояснил, че компанията няма да наема нови хора, дори и да има свободни места, което ще намали екипа й средно с 3% на година, а общо това ще означава около 14 000 работни места по-малко за пет години.

„Отхвърляме тези числа”, заяви по адрес на работните места говорителката на Audi.

В момента за Audi работят почти 92 000 души в цял свят, като около 61 500 от тях са в Германия.

0 от 500