IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi S8 ще развива поне 542 к.с. (ВИДЕО)

Ще има и хибридна версия Plus с над 620 коня

Новото Audi S8 ще развива поне 542 к.с. (ВИДЕО)

Компанията Audi продлължава подготовката за излизането на пазара на „напомпаната” версия на флагмана си A8. Тя ще побучи добавка S към името, като прототип на модела бе заснет да върти обиколки на пистата „Нюрбургринг”, без да е покрит с камуфлаж.

Заснетата машина няма лога S, които обичайно се поставят на решетката на радиатора и на багажника. Серийната версия ще получи и по-агресивна предна броня от тази на прототипа, но като цяло дизайнът ще бъзе запазен. Ще останат и четирите тръби на изпускателната система.

Засега от Audi не съобщават техническите характеристики на автомобила, но според последните информация, бъдещото Audi S8 ще получи мотора на Porsche Panamera Turbo. Това е 4,0-литров V8 с 542 к.с., като не е изключено при спорния седан тази мощност да бъде увеличена, но това не е сигурно.

При сегашното S8 двигателят развива 523 к.с., като благодарение на намаленото със 100 кг. в сравнение със стандартния модел тегло, седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Максималната скорост на автомобила е 300 км/ч. На по-късен етап Audi може да предложи и версия S Plus с агрегата на Panamera Turbo S E-Hybrid, чиято мощност ще бъде намалена 625 к.с.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500