IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Издаването на шофьорски книжки спря

Проблемът е в информационната система на МВР

Издаването на шофьорски книжки спря

Технически проблем е спрял днес издаването на шофьорски книжки и задгранични паспорти, потвърди МВР, но без повече информация за същността на проблема. От министерството обясниха, че проблемът е в информационната система за издаване на документи за самоличност и докато той не бъде отстранен, издаването им се спира.

От МВР уверяват, че са „предприети действия за своевременното отстраняване на проблема”.

За последно КАТ София спря работа заради подобен проблем в средата на декември, когато на няколко пъти спря тока и това се отрази зле на информационната система, като на 14 декември проблемът беше решен в рамките на деня.

През миналата година се появиха няколко такива проблеми в системата, като през август пострада Пловдив, а в началото на 2018 избухна голям скандал с корупция при издаването на шофьорски книжки. Тогава става ясно, че масово се продават шофьорски книжки, а от няколко години насам редовно се разкрива корупция в ДАИ, без обаче това да е довело да промяна в работата на агенцията или пък сериозни осъдителни присъди.

0 от 500