IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6-колесен Jeep Wrangler работи на дърва

Уникалният всъдеход харчи над 200 литра вода на 2,5 км

6-колесен Jeep Wrangler работи на дърва

В американския щат Пенсилвания направиха невероятен Jeep Wrangler. Първо, той е 6-колесен, въпреки че това не е първият Wrangler 6X6. И второ, всъдеходът има много необичаен двигател.

Jeep Wrangler steam-2

Работата е там, че традиционният 3.6-литров V6 е заменен от истински парен двигател. Интересен е и друг факт - студиото Hauk Designs, което е направило тунинга на този уникален Jeep Wrangler, е взел двигателя от местния музей.

Jeep Wrangler steam-3

Освен това, парният двигател е свързан с 6-степенна механична трансмисия. С него този Jeep Wrangler ускорява до 56 км/ч. Като гориво може да се използват дърва или въглища. Трябва да се има предвид обаче, че всъдеходът се нуждае от над 200 литра вода за 2,5 км пробег, така че той, всъщност, е по-скоро шоу автомобил.

Jeep Wrangler steam-4

Дизайнът на необикновения Jeep Wrangler е проектиран така, че да отговаря на двигателя. Той е в стила стиймпънк - с изобилие от нитове и тръби, както и с истинска парна свирка. В салона пък е пълно с лостове и клапани.

0 от 500