IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон ще говори пред съда във вторник

Бившият шеф на Nissan за първи път излиза от ареста в Токио

Карлос Гон ще говори пред съда във вторник

Бившият шеф на Nissan Карлос Гон за първи път ще излезе от ареста във вторник, когато трябва да се яви пред съда в Токио, където ще бъдат изслушани мотивите на ареста и обвиненията срещу него. Това ще е и първата възможност медиите и обществеността като цяло да чуят отговора му на обвиненията, които са повдигнати срещу него.

Гон беше арестуван на 19 ноември на летището в Токио, а след това периодично прокуратурата удължава престоя му в ареста с нови обвинения.

Тази седмица съдът реши да остави Гон в ареста до 11 януари, след като срещу него беше повдигнато обвинение, че е прехвърлил на Nissan плащането на негови лични финансови задължения, дошли от неуспешни инвестиции. Това обвинение е свързано с информацията, че Гон е платил с пари на Nissan на бизнесмен от Саудитска Арабия, който преди това му е помогнал да излезе от финансовите затруднения, в които се е оказал.

Според статия във вестник The New York Times, Гон и семейството му твърдят, че той е невинен, а Карлос предаде свое изявление чрез адвоката си, което гласи: „Искам позицията ми да бъде чута и да възстановя честта си в съда”.

Бившият директор на Nissan Грег Кели, който беше арестуван заедно с Гон, вече беше освободен от ареста под гаранция, а според прокуратурата точно той е архитект на схемата за укриване на половината доходи на Гон, заради която започна делото срещу него. След ареста на Гон той загуби постовете си в Nissan и Mitsubishi, но засега остава президент и главен изпълнителен директор на Renault въпреки сериозния натиск от страна на правителството на Франция той да бъде сменен.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "След ареста на Гон той загуби постовете си в Nissan и Mitsubishi, но засега остава президент и главен изпълнителен директор на Renault ..." - позната родна картинка! Нали е наш човек ...