IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой кара една кола повече от 15 години?

Собствениците на Toyota, е отговорът в Щатите

Кой кара една кола повече от 15 години?

Toyota окупира първите позиции в една малко странна за развитите автомобилни пазари класация, която обаче дава интересни резултати. Става въпрос за това кои шофьори карат най-дълго колата си, като за Щатите е приета психологическата граница от 15 години.

Изследването е на сайта iSeeCars.com, като са анализирани над 750 000 коли от моделните години 1981-2003, които през 2018 са се появили на вторичния пазар.

Първото място заема Toyota Highlander с 18,5% автомобили, карани над 15 години от собственика им. Второто място е за Toyota Prius с 16,2%, а третото – за Toyota Sienna с 16,1 процента.

Естествено, всички автомобили, стигнали до челото на тази класация са се доказали като надеждни и издръжливи, но трябва да отбележим, че това невинаги означава, че са карани от един и същ човек. Често се случва колата да остане в семейството, но да не се кара от този, който я е купил, а от негов роднина, без обаче автомобилът да е прехвърлян.

В подреждането на 4-о място пробива Honda Pilot, следват още три модела на Toyota: Tundra, Sequoia и Tacoma, после пак идват два модела на Honda: Odyssey и CV-R и Топ 10 затваря Subaru Forester.

От сайта уточняват, че е напълно обяснимо, че в класацията присъстват основно семейни автомобили – миниванове, пикапи и SUV модели, тъй като те са изплащани по-дълго време, след което много често се решава, че в колата все още има потенциал и не си струва тя да се продава, а може да се кара още.

При обобщаването на резултатите по марки положението е сходно. Начело е Toyota, следват Honda и Subaru. После се нареждат Hyundai, Nissan, Kia и GMC. Volkswagen е първата европейска марка на 8-ото място, а в дъното на Топ 10 са Chevrolet и Mercedes.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Аз карам 30 годишна Лада седмица.Изпълнява си предназначението си,пък и като няма риба,и рака е риба.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не бе братче ако става въпрос за бедни и по-евтини коли в щатите такива са фолксваген и киа ама теб бързо ги продават.Тойота не се купува от бедни първо защото не можеш да наречеш беден човек който си позволява нова кола за 40000 или 50000 долара като хайлендър, и второ Тойота се купува от средната класа американци и европейци,баровете искат технологична и луксозна кола,затова купуват Лексус.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    продължение ::::: покриващи еко норма евро 6, много бързо стават- много шумни двигатели и оттам усещането, че нещо не биха били особено надеждни, че нещо не е наред.
  • #3
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Абсолютно, хората с възможности постоянно купуват и сменят какви ли не коли, а с по скромните възможности, карат докато се разпадне и/или ремонтите надскочат 500 % първоначалната стойност на 2рата употреба нов внос при нас, а за Америка евтините масови японски серии. Обаче друго ми се ще да Ви кажа, имам наблюдения, че при новите двигатели, бензин и дизели /при доста нови автомобили от различни марки и модели/, и то тези преди всичко малко кубатура и к.с, но компенсирани с турбини и покрива ...
  • #2
    5 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Просто по бедните карат Тойота и си правят сметката да карат докато колата спре. Ама те повечето Тойоти не спират лесно и изкарват стотици хиляди километри без ремонти.А богатите такива неща не ги интересуват. Те имат много коли и всяка година си купуват последните модели на любимите си марки и продават старите модели. За реално тях няма значение колко е надеждна една кола тъй като те навиват малко километри и повечето коли винаги са им гаранция. Постоянно си сменят колите.
  • #1
    15 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    никой не продава добрата машина която му служи безпроблемно дълги години. това е поредното доказателство че тойота са най надеждните и добри автомобили