IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа интериора на бъдещите си безпилотници

Той ще се използва в автомобилите с автопилот от четвърто ниво

Toyota показа интериора на бъдещите си безпилотници

Японската компания за производство на автомобилни компоненти Toyota Boshoku, която е част от Toyota Group, ще представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас по-късно този месец концепт на безпилотна кола, който е в състояние да подобрява настроението на пътниците. Прототипът ще даде представа за интериора на бъдещите автомобили със система за автоматично управление на Toyota.

Интериорът, наречен ACES (Active Comfort Engaging Space), е предназначен за използване в автомобили с автопилот от четвърто ниво. Това означава, че колата е способна да се движи в напълно автономен режим, но водачът може да поеме контрол, ако желае.

ACES е получил холографски приборен панел, волан във формата на щурвал на самолет, както и външни камери, които заменят традиционните странични огледала. В седалките се използва специална система, разпознаваща особеностите на телосложението и най-удобната поза, което позволява на седалките и предпазните колани автоматично да се настройват индивидуално за всеки пътник.

Освен това в концепцията е използвана технология за определяне на настроението: електрониката може да активира специални релаксиращи светлини и да включи ароматизацията на въздуха в сабона, за да намали стреса на пътниците. И накрая, концептът е получил усъвършенствана система за разпознаване умората на водача, която прилага вибрации и силна музика, за да помогне на шофьорите да се ободри.

Toyota-Moox

На изложението CES Toyota Boshoku ще покаже и концептуалния автомобил Moox (името произлиза от думите Mobile и Box), което представлява напълно автономна градска двуместна кола с трансфомиращ се салон и огромен дисплей на информационно-развлекателната система.

0 от 500