IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bravado Banshee наистина съществува

Суперавтомобилът от видеоиграта GTA V е направен в едно копие, цената му е 63 000 долара

Bravado Banshee наистина съществува

Ако сте прекарали поне няколко часа с играта GTA V или GTA Online, тогава трябва да ви е познат якия виртуален суперавтомобил Bravado Banshee. Ще се изненадате, но тази кола съществува в действителност, макар да е създадена само в едно копие.

игра-2

Уникалният автомобил е направен от прочутата тунинг компания West Coast Customs от Лос Анджелис по поръчка на Rockstar Games като част от маркетинговата кампания за стартирането на видеоиграта GTA V. Автомобилът е базиран на Dodge Viper SRT-10 от 2006 г. и в момента се продава за 62 991 долара.

игра-3

В обявата е посочено, че пробегът на автомобила е само 8193 мили (13 185 км), което е доста малко за 12-годишен суперавтомобил. Не е ясно как някой може да устои на изкушението да го кара надлъж и нашир, защото под капака му е монтиран 8.3-литров V10 двигател, съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

игра-4

През 2012 г. автомобилът е разигран между собствениците на копие от играта GTA V. Победител, макар и да ви се струва странно, става 56-годишна жена от Хейвлок, щата Северна Каролина. Работата обаче е в това, че най-малкият й син купува играта с кредитната й карта. Така че именно майката става собственик на Bravado Banshee.

игра-5

Още в средата на 2014 г. тя се опитва да продаде автомобила за 170 000 долара, за да плати за колежа на сина си. Сумата обаче се оказва прекалено надута и в началото на 2015 г. колата е продадена само за 45 200 долара. През август тази година пък  Bravado Banshee намира нов собственик, който плаща за нея на търг още по-малко - 30 800 долара. Сега обаче се надява да я препродаде на печалба.

0 от 500