IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar разработи врати, отворящи се с жестове

Засега системата е насочена предимно към хората с увреждания

Jaguar разработи врати, отворящи се с жестове

Jaguar Land Rover започна да тества автоматичните системи за отваряне на вратите на автомобилите. За работата си компанията използва сензори за близост и технологията за безключов достъп. Датчиците от страната на водача могат да проследяват обекти в близост до автомобила и да показват съответните съобщения на таблото.

Системата, която засега е насочена предимно към хората с увреждания, автоматично разпознава собственика на колата и отваря вратата, когато той се приближи или с помощта на жестове. Вратата на автомобила може да бъде затворена от салона чрез натискане на бутон, разположен в конзолата на тавана или от дисплея на централната конзола. При това статусът на всяка врата се изобразява на екрана на мултимедийната система.

ягуар-2

Сензорите, вградени от страната на водача, различават колони и други предмети, предотвратявайки отварянето и повреждането на вратата. Системата може да бъде програмирана за автоматично затваряне на вратата и заключване, когато собственикът се отдалечи от автомобила. Лице на новата технология стана Марк Ормрод, златен медалист от международните състезания на бивши и действащи военни Invictus Games.

Снимки: Jaguar Land Rover

 

0 от 500