IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите превземат и Острова?

Една пета от британците готови да карат на ток

Електромобилите превземат и Острова?

Почти една пета от британците, които обмислят или планират покупка на нова кола през 2019 година са готови да си купят електромобил. Това показа изследване, част от кампанията за популяризиране на екологичните возила във Великобритания. В анкетата са участвали 2000 човека, декларирали намерение да си купят нова кола догодина, като 18% са готови да заложат на електрическото задвижване.

Статистиката посочва, че по време на празниците, включително коледните и новогодишните, британците пътуват средно 108 мили с колите си или малко над 173 километра. В същото време на Острова средното разстояние между зарядните станции за електромобили е малко над 6 километра, което прави покупката на автомобил с електромотор и батерии реална алтернатива на колите с двигатели с вътрешно горене.

В друга част на това изследване британците са заявили, че се притесняват от твърде големите количества пластмаса, използвани по време на коледните празници (72% са посочили това като притеснение), а две трети от анкетираните са признали, че ги притеснява по-голямото количество боклук, които изхвърлят семействата по време на празниците.

В списъка за задачи, които трябва да бъдат свършени през новата година, покупката на електрически или електрифициран автомобил заема петата позиция, показа друга анкета на Go Ultra Low, като британците са уверени, че всеки един екологичен автомобил ще има принос за подобряване на качеството на въздуха на острова.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Поредните глупости - това са едва 20% и въобще не значи, че заявилите ще си купят. Тези които заявяват желание е заради войната на политиците и еко-терористите срещу автомобилите и си мислят, че спестяват нещо а то не е така.