IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A8 става всъдеходно комби

Проектът е на италианско студио

Audi A8 става всъдеходно комби

Ателието Castagna от Милано представи снимки на новия си проект – всъдеходно комби Audi A8 allroad, което е построено на базата на удължената версия на предишното поколение на седана. Машината е оборудвана с 6,3-литров W12 мотор и система за задвижване на четирите колела.

В конструкцията на каросерията са използвани алуминий и въглеродни нишки, с чиято помощ са преработени задната част и покрива на машината. Същият подход използва и холандското ателие Qwest, което превърна лифтбека Tesla Model S в комби. При всъдеходното Audi A8 е поставена и допълнителна защита на каросерията, както и рейлинги на покрива.

08-2

Под капака на Audi A8 Allroad е поставен 6,3-литров W12 атмосферен двигател с мощност 500 к.с. и 625 Нм въртящ момент. Тягата се предава на четирите колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч при стандартното Audi A8 L W12 отнема 4,7 секунди, а максималната скорост на автомобила е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

В момента най-голямото серийно комби на Audi от семейството allroad е Audi A6 allroad quattro. В компанията нямат намерение да пускат комби A8 и съответно негова всъдеходна версия.

Снимки: Castgna

 

0 от 500