IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдът пусна Гон, прокуратурата обжалва

Бившият шеф на Nissan може да излезе от ареста днес или утре

Съдът пусна Гон, прокуратурата обжалва

Прокуратурата в Токио обжалва решението на съда да освободи от ареста Карлос Гон, който е там от ноември, след като беше арестуван на летище „Ханеда” и вече получи обвинение за укриване на доходи и злоупотреба със средства на Nissan.

Съдът в Токио реши да пусна от ареста и Грег Кели, бивш шеф в Nissan, който беше прибран заедно с Гон на 19 ноември.

Японските закони не предвиждат срок, в който да се произнесе съдът по подобен протест, но предишното искане за пускането на Гон под домашен арест беше отхвърлено за 3 часа от съда.

Пред ареста в Токио се събрала тълпа журналисти от цял свят, които чакат излизането на Гон и Кели, като засега единственият, който е влязъл в сградата е адвокатът на Гон Монотари Оцури, а адвокатът на Кели все още не се е появил.

Гон и Кели нямаха възможност да дават изявления пред медиите, след като бяха арестувани, но японските медии предадоха, че в хода на разследването и двамата са заявили, че не са направили нищо нередно.

Гон получи обвинение на 10 декември за това, че е декларирал два пъти по-ниски данъци за пет години, започвайки от 2010, а след това и за следващите три години, което удължи престоя му в ареста.

Днес изтича втория 10-дневен срок за задържането на Гон и се очакваше, че съдът ще остави него и Кели в ареста за още 10 дни. Но съдията поднесе изненада с решението си, за което мотивите още не са обявени.
Според обществената телевизия NHK Гон може да бъде освободен от ареста днес или утре, ако съдът отхвърли обжалването на прокуратурата.

0 от 500