IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla показа как ще победи задръстванията (ВИДЕО)

В тунелите на Мъск ще се развива скорост от 240 км/ч

Tesla показа как ще победи задръстванията (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск, показа експериментален тунел, в който безпилотни автомобили ще могат да се придвижват със скорост от 240 км/ч. В разработката на новата транспортна система, която се казва The Loop, участва и друга фирма на милиардера - The Boring Company.

Musk Boring

Дължината на тунела е 1,83 км, а диаметърът – 3,7 метра. Той започва в Хоторн – района на Лос Анджелис, в който са разположени щаб-квартирите на фирмите SpaceX и The Boring Company. Линията достига до територията на частна резиденция, която наскоро Мъск е купил.

В тунела електромобилите ще могат да се придвижват само със специални приспособления на долната си част. Те осигуряват стабилност при висока скорост, сякаш превозното средство е на релси. В бъдеще машините ще се управляват от автопилот, на в реалните изпитания е участвал човек, като скоростта не е прехвърляла 75 км/ч.

Според Мъск, сега максималната скорост на превозните средства в тунелите е 177 км/ч, но за демонстрацията тя е била ограничена. За бъдеще от новата транспортна система ще могат да се възползват собствениците на всички автомобили, оборудвани с автопилот. Търговската версия на The Loop ще обслужва до 4000 автомобила.

Проектът за създаване на подземни магистрали в Лос Анджелис бе анонсиран от Мъск още през пролетта. По замисъла на бизнесмена, The Loop трябва да стане част от новата транспортна система на града. Освен автомобили в нея ще могат да се движат и автономни пътнически капсули, в които ще могат да се побират до 16 човека.Придвижването от центъра на града до летишето ще продължава само 8 минути и ще струва един долар.

Снимка и видео: Electrek

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    sw51 ( преди 5 години )
    до долния: a харесват ли ти многочасовите задръствания в ЛА? по темата: дано успее - визионер е, дори и малко налудничав.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не ми харесва по никоя точка от замисъла. Пак изгъзици.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Оправете си формата за регистрация 10 минути си играя и не приема никакви пароли! Въобще що трябва винаги да има един мил ***, който седи и мисли как да вгорчи живота на тия около него...?!!!
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Поредната щуротия на друсания африканец! Като ще копаш тунели прави мотриси за обществен транспорт