IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 правила при покупката на употребяван автомобил

Спазването на тези съвети ще ви спести разходи и главоболия

Факт е, че употребяваните автомобили са по-евтини, но тяхната покупка крие много повече рискове спрямо придобивката на нова кола. Затова и преди да стане собственик на автомобил на старо, човек трябва да спази някои основни правила. Те ще му спестят бъдещи разходи и главоболия, които са свързани с евентуални повреди или други проблеми с превозното средство.



Основното в случая е, че не бива да се оставяте на емоциите да ви водят. Това, че един автомобил ви харесва на външен вид или че цената му е доста атрактивна, не бива да ви подвежда. Все пак инвестицията в случая не е никак малка и всеки човек трябва да се подходи разумно. Това изисква преминаване през редица проверки и задаване на въпроси към продавача. Ако резултатите от тях не ви задоволяват, по-добре са откажете от покупката преди да е станало прекалено късно.

Ако имате нужда от допълнително финансиране, можете да се възползвате от потребителски кредит от УниКредит Булбанк. Повече по темата вижте във видеото (по-горе).

10 правила при покупката на употребяван автомобил (ГАЛЕРИЯ):

*Проект с подкрепата на УниКредит Булбанк.

 

0 от 500
  • #3
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Ема само един съвет - не купувайте кола втора ръка в България!!! :-) :-) А иначе за сервизната книжка е пълен таашак! Познат внася коли от Италия и неговия ортак там си е напазарувал нови книжки с печати от повечето представителства и после само съчиняват километри и цапат страниците с мазни пръсти! Сервизна книжка без фактурите за всяко обслужване и ремонт си е обикновенна тоалетна хартия!
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Покупката от дилър на сертифицирани автомобили е за предпочитане..."Най-много да купите блъснат и поправен автомобил, нищо, че ще е с гаранция:)))
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако нямате много пари, няма как да не си вземете автомобил стар и с много болести. Ако можете са си позволите малко по-скъп автомобил търсете да е на между 2 и 4 години и под 100К км., цената му така ще е под 50-60% от цената му като нов. Купувайте от дилъри на марката директно може да търсите в mobile.de повечето дилъри предлагат доста езици включително и български и може да се пазарите за цената. След което или идете и си я докарайте на ход или платете 600 евро да ви я доставят с автовоз