IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LG се изправя срещу Google с нова технология за автомобили

Бъдещите модели на Genesis ще получат система LG webOS, която ще предлага на собствениците стрийминг в движение

Телефони, телевизори, таблети… а сега и коли? Електронният гигант LG потвърди, че планира да се изправи срещу Google с операционна система за автомобили, която ще бъде включена в новите луксозни автомобили Genesis. Наречена webOS for Automotive, новата операционна система на LG ще бъде включена в предстоящите модели Genesis.


LG webOS for Automotive


Технологията обаче няма да формира основата на целия технологичен пакет на автомобила като Android Automotive на Google. На практика това ще бъде версия на софтуера webOS, който се предлага на телевизорите на LG, позволявайки на пътниците „удобно да се насладят в автомобила си на разнообразието от съдържание, налично на телевизори у дома“.

„Технологията предоставя изживявания при мобилност, които носят повече стойност на живота на пътя, като разширяват жизненото им пространство до техните превозни средства.“ webOS е основата, върху която приложения като Netflix, YouTube и Kayo могат да бъдат инсталирани на телевизори LG, което предполага, че пътниците в колите на Genesis ще могат да предават съдържание в движение.


LG webOS for Automotive


LG казва, че е продала повече от 200 милиона интелигентни телевизора с webOS от представянето на технологията. Това обаче е първият път, когато технологията навлиза и в автомобилите.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 5 месеца )
    И пак виждаме, че вече станалият классически привлекателен бранд G-E-N-E-S-i-S се явява пайаниър и истински визионер поне що се отнася до водещите във всяко едно отношение машини, които предлага на своите настоящи ценители и клиенти-познавачи. Предполагам, че използваният в случая презентационен модел е най-висшият им водещ флагман G90, чиято цена варира /според използвания задвижващ агрегат/ в САЩ м/у 160 до 189 хил. долара, иначе повечето екстри са вградени в базисния модел и не го оскъпяват
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    А ако предлага някаква функционалност, без да рапортува на компанията къде съм и каво правя всяка една секудна, ще е ГОЛЯМ КЕФ!