IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps пуска маршрути за хибриди и електромобили

Новата функция ще се появи с актуализиране на приложението

Фирмената картогрфска услуга на Google ще улесни допълнително живота на автомобилистите, като нейната следваща версия ще предлага на потребителите маршрут на движение, съобразен с оглед на типа двигател, който е инсталиран в автомобила.


Google Maps


Новата опция на приложението Google Maps се присъединява към вече предлаганите външни възможности за избор на маршрут за пешеходци и велосипедисти с оглед на релефа по пътя. При нея потребителят ще може да въведе типа на задвижващия агрегат – бензинов, дизелов, хибриден или електрически, като именно от това ще зависи предложения му маршрут.

Хибридните модели, например, са по-ефективни при ниски скорости и затова навигаторът на техните собственици няма да ги насочва към магистрали, където техният разход на гориво е много по-висок. А при електромобилите предложеният маршрут ще бъде изграден с оглед на наличието на зарядни станции.

Засега новата опция е достъпна само тестови режим, който се използва при някои нови модели автомобили. Тя ще стане масова при излизането на следващата версия на приложението за смартфони.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    мухахав, държиш се като разсърдена женска. Щом гууглето се намесе това означава, че ЩЕ ИМА МНОГО ПОТРЕБИТЕЛИ.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво да се сещам, колко е затъпяло населението ли? Ако им вземеш телефона не могат да минат и 5м, а да не говорим за тези, които и до кенрфа ходят само с гугъл.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Щом Google пускат нови продукти за тази пазарна ниша ... сещайте се сами.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И какво - значи ако карам хибрид - подбалканския, ако съм ДВГ - магистрала до морето примерно. Мъка ми е какъв маршрут ще избере тогава до "заветната" Гърция. А ако някой реши от Германия да стигне италиянския бряг, ще падне голямо любуване на Алпите. Докато стигнат, то станало време да се връщат. Но от друга страна опознай "родината" за да я обикнеш ;-). Важното е да бързате бавно и внимателно