IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не вярвайте на Google Maps!

Препоръката е на властите в Сардиния

Не вярвайте на Google Maps!

rВластите на община Баунеи на острова Сардиния започнаха да поставят пътните знаци и ограничения за влизане и преминаване по някои пътища, като на тях е написано "Не следвайте указанията на Google Maps". Проблемът в случая е, че навигацията често вкарва хората, които я използват в непроходими места, като това се отнася както за пешеходците, така и за автомобилистите. Първите се губят, а вторите - затъват.

За нововъведението разкара пред CNN кметът на Баунеи - Салваторе Кориас. От неговите думи става ясно, че туристите се губят, а шофьорите затъват в непроходими пътища. Според данни на данни на местната полиция, само през тази година спасителните екипи са оказали помощ на 144 души, които са "завили там, където те трябва", докато са следвали инструкциите на навигационната система.

Google Maps

Последният подобен случай е на планински път, където група туристи, превозваща се с два автомобила, е търсила нови плажове. В крайна сметка колите са влезли в път, който го има на картата, но не става за леки машини и те са останали там.

Проблемът е, че в този региона Google Maps работни неправилно и непрекъснато заблуждава хората. В IT-компанията са наясно с проблема и в момента заедно с местните власти се търсят начини за неговото решаване.

Google Maps

Снимки: CNN

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    реплика ( преди 1 година )
    В София важи с пълна сила
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това Ауди Q нещо си там ако е закъсало там където е снимано, е много жалко и показва само какви паркетни SUV са тия коли. Ами те и за това, ако не стават, значи остава само една чиста форма на комплексираност.
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    Google Maps позволява потребителите да пращат сигнали за неточности по картите. Просто властите да пратят сигнал и да коригират картите вместо да правят циркове.
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Трябва да си изключително ***, за да се доверяваш слаяпо само на навигацията. Но в наши дни, хората които ползват междуушното си пространство както трябва са все по-малко.