IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps започва да показва ограниченията на скоростта

Засега тази функция е достъпна само за някои райони на САЩ

Google Maps започва да показва ограниченията на скоростта

Картите на Google се превърнаха в предпочитано навигационно приложение за милиони шофьори по свят, независимо, че саите автомобилни производители предлагат собствени системи за навигация в своите автомобили. Сега приложението на Google най-после получи и две дългоочаквани функции.

Една от тях, която досега отсъстваше в навигационната система (в това число и в устройствата с GPS) беше изобразяването на ограниченията на скоростта на пътя. Освен това, системата не предупреждаваше водачите за приближаваето им към камери, които следят за нарушение на скоростния режим.

В Google обаче са решили да отстранят този недостатък и на територията на някои райони на САЩ вече системата отбелязва ограниченията на скоростта. Функцията е достъпна за Ню Йорк, Лос Анджелис и Минесота, като скоро ще навлезе и в други райони. Интересното е, че тя присъстваше в приложението на Google Maps още от юли 2017 г., но можеше да се използва само в Сан Франциско и Рио де Жанейро.

Приложението вече уведомява шофьорите със звуков сигнал, че навлизат в район, където скоростта е фиксирана. Освен това се посочват и местата на камерите за скорост, които дебнат невнимателните водачи край пътя.

Засега от Google не са направили официално изявление за навлизането на новата функция в навигационната си система. Любопитното е, че от компанията досега отлагаха нейното включване, но компанията Waze, която е собственост на Google, от няколко години дава такава информация на клиентите си.

Снимки: Google

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    През миналото лято при едно задръстване в кресненското дефиле гугълът даде и дължината на задръстването и ограниченията на скоростта!Проверих и с WAZE-същото беше.И какво ново ни казаха в статията??
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Here We Go, напълни безплатно за телефони и таблети, го може много отдавна. А освен това е далеч по-добро, работи автономно (offline)
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    То това нещо TomTom го има от купища години.Вярно, не е 100% вярно, в БГ, но като цяло е ОК.