IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google Maps набута хиляди хора в пустинята

Пътуващите били насочени по маршрут насред нищото, докато се прибирали от Лас Вегас

Конвой от хора, напускащи Формула 1 в Лас Вегас, бяха изпратени по живописния маршрут, докато софтуерът Google Maps се опитваше да избегне прашна буря. Видеоклип на изпитанието в TikTok беше публикуван от Шелби Ийслър. а Washington Post интервюира г-жа Ийслър, която твърди, че нейното семейство и „дълга колона от коли, които се насочват към един и същ заобиколен път са следвали инструкциите на навигацията“.


Google Navigation


След като тръгва от хотела си в Лас Вегас, г-жа Ийслър казва пред Washington Post, че семейството й нямало причина да вярва, че маршрутът ще предизвика драма. Г-жа Ийслър твърди, че обходът е причинил еднодневно изпитание, докато според Google Maps, пътуването от Лас Вегас до Лос Анджелис се очаквало да отнеме около четири часа и 10 минути.

The Washington Post съобщава, че отклонението насочва шофьорите към чакълест път, който в крайна сметка изчезва в неравна черна пътека, където семейството на г-жа Ийслър разбира, че нещо не е наред. Други шофьори, използващи навигационни приложения, също са били насочвани по същия отдалечен маршрут.


Google Navigation


Видеото в TikTok показва автомобили, включително Honda CR-V, Tesla Model 3 и Hyundai Santa Fe, както и модели Subaru и Honda по черния път. 
Г-жа Ийслър, която изглежда е пътник в Audi Q8, твърди, че колата е била сериозно повредена от пътя и колите е трябвало да се движат с ниска скорост, за да избегнат по-големи щети.

След като кара по пътеката, шофьор по-напред се обръща и казна на групата, че пътеката е размита и непроходима. В резултат на "тежката" прашна буря Washington Post твърди, че част от магистрала Interstate 15 между Лос Анджелис и Вегас е била затворена. Съобщава се, че бурята е причинила няколко инцидента.



Във видеото си г-жа Ийслър твърди, че се е обадила на 911, но й е казано, че помощ не идва, тъй като служителите на магистралния патрул са били заети с управлението на произшествия на магистралата. След това г-жа Елзър и семейството й обръщат и се опитват да се върнат обратно.

Извиняваме се за случилото се миналия уикенд и можем да потвърдим, че вече няма да насочваме шофьори, пътуващи между Лас Вегас и Лос Анджелис, по тези тесни задни пътища край междущатска магистрала 15 близо до границата между Калифорния и Невада“, коментира говорителят на Google - Женевиев Парк, цитирана от Washington Post.

0 от 500