IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато 580 к.с. не стигат на едно комби

Тунерите от MTM са известни с нестандартни доработки.

Когато 580 к.с. не стигат на едно комби
Още се помни например решението им да монтират два двигателя на едно Audi TT за да постигнат нов рекорд за скорост на пистата Нардо. 

Сега от МТМ на пръв поглед представят един по-обикновен проект – доработка на мощността за Audi RS6 Avant. Стандартното обаче свършва дотук, защото Audi RS6 Avant е една от най-мощните серийни комби версии, произвеждани в света в момента. Защо мощността да се повишава още? 


От завода Audi RS6 излиза с мощност 580 к.с. (432kW) и има впечатляваща динамика, като ускорява от място до 100 км/час за пет секунди. Това определено не е достатъчно според MTM и те предлага нов пакет за подобряване на тези показатели, като покачват мощността до 702 к.с. (523kW). Това е близо с 50 к.с. повече от мощността на Ferrari Enzo! Максималният въртящ момент също така е повишен до 785Nm. 


С добавената мощност Audi RS6 от МТМ сега може да постигне максимална скорост от над 300 км/час, (толкова, колкото дават и на Еnzo), и да ускори от място до 100 км/час за 4.1 секунди. От MTM твърдят, че максималната скорост може да отиде още по-високо ако се добави и нов аеродинамичен пакет за каросерията на колата. Сега промените във външността идват само от един нов дифузьор изработен от карбон. 


МТМ предлага пакетът за доработка на мощността със стартова цена от 4 000 евро, а за около 1000 евро са готови да премахне електронния ограничител за скоростта. Без да се направи това, скоростта ще остане ограничена до 280 км/час. Но защо са ви повече, та нали не забравяте, че говорим за комби автомобил?
0 от 500