IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато 580 к.с. не стигат на едно комби

Тунерите от MTM са известни с нестандартни доработки.

Когато 580 к.с. не стигат на едно комби
Още се помни например решението им да монтират два двигателя на едно Audi TT за да постигнат нов рекорд за скорост на пистата Нардо. 

Сега от МТМ на пръв поглед представят един по-обикновен проект – доработка на мощността за Audi RS6 Avant. Стандартното обаче свършва дотук, защото Audi RS6 Avant е една от най-мощните серийни комби версии, произвеждани в света в момента. Защо мощността да се повишава още? 


От завода Audi RS6 излиза с мощност 580 к.с. (432kW) и има впечатляваща динамика, като ускорява от място до 100 км/час за пет секунди. Това определено не е достатъчно според MTM и те предлага нов пакет за подобряване на тези показатели, като покачват мощността до 702 к.с. (523kW). Това е близо с 50 к.с. повече от мощността на Ferrari Enzo! Максималният въртящ момент също така е повишен до 785Nm. 


С добавената мощност Audi RS6 от МТМ сега може да постигне максимална скорост от над 300 км/час, (толкова, колкото дават и на Еnzo), и да ускори от място до 100 км/час за 4.1 секунди. От MTM твърдят, че максималната скорост може да отиде още по-високо ако се добави и нов аеродинамичен пакет за каросерията на колата. Сега промените във външността идват само от един нов дифузьор изработен от карбон. 


МТМ предлага пакетът за доработка на мощността със стартова цена от 4 000 евро, а за около 1000 евро са готови да премахне електронния ограничител за скоростта. Без да се направи това, скоростта ще остане ограничена до 280 км/час. Но защо са ви повече, та нали не забравяте, че говорим за комби автомобил?
0 от 500
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Veselinov ( преди 14 години )
    shhh eii moi ti si za jultata presa e priqtelll eahti skandala puk to audito niznaii po princippp... 1000 prichini moga da ti damm che e po hubawo ot powe4eto modeli na mercedes i bmw haa ti si pulen sriww we moi4ee...
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    как да не се връзва мотора? супер си е машината, аз лично предпочитам да си зема такова пред Ламборгини, се пак Ламбо-то може да се кара реално само по магистралите в БГ а това може да се ползва и за всекидневна кола .... я отиди на пазар с Ламбо ... а и къде къде по интересно ще е да изпреварищ някои с 300км/ч с КОМБИ ?!?!?!?! ;-)
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ultimaSpeed ( преди 15 години )
    нещо не се връзва такъв хубав мотор да се сложи на комби
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Да знаеш ,че от теб по *** няма. Как така всички шофьори на Ауди такива!! Все едно всеки който си купува Ауди трябва да извади бая кинти. Нима според теб *** човек може да прави големи пари? Я пак се огледай и виж къде са ти парите? Който е умен вади пари а тъпия само седи ,клати си краката и мрънка като свекърва.. А умния мисли, печели и си купува квото си иска без да му пука дали ти тъпака ще одобриш дали да е Ауди или да си вземе Шкодичка. Много си *** брадъре. Спри да хленчиш ми се стегни и спечели пари пък да те видим как ще почнеш да харесваш "комплексарските" марки Ауди,БМВ и Мерцедес. Ама първо спечели пари .
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    k ( преди 15 години )
    a we hora vmesto da komentirate vazmojnostite na tozi dobar avtomobil vie go obarnahte na selski panairdjiiiski razpraviii tctctc
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    k ( преди 15 години )
    a we hora vmesto da komentirate vazmojnostite na tozi dobar avtomobil vie go obarnahte na selski panairdjiiiski razpraviii tctctc
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    И все пак е факт, че повечето шофьори на Ауди са *** парчета. Това го знае всеки, който върти достатъчно километри по пътищата. И както знам какво да очаквам като видя турски ТИР или Голф с пернишка регистрация, така знам и какво да очаквам като видя Ауди. Повечето пъти познавам.Самият избор на тази кола става по малко зомбиран начин. Нагледал съм се на зомбита на тема "фол-ве", на Опел Капка и на Ауди Яйце. Ако сте по-малки не ги помните тези неща, но винаги има марка или модел които да владеят главата на тариката и той да купува без да мисли. Защото всичко е въпрос на цена, иначе всички щяхме да караме Майбах.
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ха ха ха единствения комплексар си ти!! Кви са тия тиради от по една страница против шофьорите на Ауди? Ти да не си много завистлив ,че пишеш толкова жлъчни простотии. Първо марката била добра ама ,който си я купува бил ***!!!- защо човек купуващ добра кола ще е ***? Второ: Намерили от някъде пари и си купили Ауди!! Те тъй са намират пари ха ха.. Простотията била водеща при купуване на Ауди,БМВ и Мерцедес!!! Ти значи искара *** най-умните хора в света- президенти,милионери и т.н. елит!! ха ха ха тъпия се помисли за по-умен от Умния!! Пътищата ни били коларски!! Ти да не си от някое село бе? Къде ходиш да караш по коларски пътища с каруци??? А накрая нарече нещастници всички харесващи тези коли!! Голямо обощение ха ха ха.. Само ще кажа ,че когато аз си купувам кола въобще не ми пука *** като теб кво ще си помисли като карам Ауди- за мен ти си един беден ,*** *** със страшна завист към успелите(които си намират пари ей тъй на пътя както си вървят ха ха ха..) А и кво предлагаш успял човек да кара някое Фиеста ли? За да могат и селяците да се фукат пред мацките със счупения си Опел Кадет ха ха ха..
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 15 години )
    По принцип нямам нищо против Audi,BMW и Mercedes,това са марки с история,като цяло правят добри коли и дори има модели,които ми харесват.За нещастие забелязвам,че най-коментираните теми са свързани с тези марки(отделно е,че се пишат само простотии),което е жалко,защото имиджа им спада до съвсем ниски нива заради това,че ги харесват *** и комплексари,които като се качат в такъв автомобил и се чувстват велики.По тукашните географски ширини всеки *** си мечтае за автомобил от тези марки забравяйки,че той си остава *** дори и самолет да има.Всъщност,истината е,че ние дори нямаме истински пътища,те са коларски,и за това е добре глупаците да се придвижват с каруци.Всеки ден срещам хора,които са каруцари(по призвание и по душа),но са намерили пари от някъде и са се качили в автомобил.Смешното е,че когато хванат волана се опитват да го дърпат все едно са хванали юздите.Неприятно е,че простотията е водеща дори и при избора на автомобил,а българина е смешен клиент и не е способен да си купи и кола.Като цяло за мен хората каращи такива автомобили са хора лишени от собствен стил,които се хвърлят на такива коли защото си мислят,че срещу парите си купуват престиж,стил и респект на пътя,където обикновено избиват комплекси.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Повтори го още веднъж :)Наблюденията ми са върху много шофьори на Ауди, но не е възможно да опиша всички случки. Обаче ме подсети за още един Ауди тарикат, който реши да направи изпреварване карайки в аварийната лента на магистралата на завой и му се наложи да набие зверски спирачки за да не се натресе в патрулката, която беше спрялата и дебнеше за такива като него. И още един случай: Карам в населено място и няколко присветват с фарове, съответно намалявам рязко. Каращият зад мен Ауди тарикат тръгва да ме изпреварва на непрекъсната линия, натиска клаксона и ме псува извърнал глава към мен. Първото нещо което видя като погледна напред беше стоп-палката на полицая. И още мога да разказвам, но ще стане роман.