IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Fusion – „Кола на 2010” на Motor Trend

Американското списание Motor Trend съобщи победителят в „Автомобил на годината в САЩ”, една надпревара организирана от самото списание.

Ford Fusion – „Кола на 2010” на Motor Trend
„Автомобил на годината 2010” е Ford Fusion. Както отбелязват представители на изданието, „този модел е победител благодарение на съчетанието между потребителски качества, цена, богато оборудване и наличието на спортна и хибридна модификации”. 



Американският Ford Fusion няма нищо общо с едноименния автомобил продаван доскоро и в Европа. Американският седан е произвеждан на платформата на Mazda 6 и има за базисен двигател четирицилиндровия бензинов агрегат с обем 2.5 литра. Колата се предлага и с шестцилиндровите двигатели с обем 3.0 и 3.5 литра. 



Както вече стана въпрос, този модел има и хибридна версия при която се използва двигател с обем 2.5 литра, но с намалена до 152 к.с. мощност, заедно с електродвигател с мощност 106 к.с. Разходът на гориво при хибрида е 5.7 литра на 100 км. 



В 60 годишната история на наградата „Автомобил на годината”, модел на Ford е бил неин носител 11 пъти. През миналата година наградата беше присъдена на Nissan GT-R, а предните две години – на Cadillac CTS и Toyota Camry. Също така списание Motor Trend избира всяка година и off road модел на годината, като титлата за 2010 е за Ford F-150. 

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    чукундур селски ( преди 14 години )
    моите уважения ама този форд нещо ми изглежда като китайска кръстоскамуцуната му на хонда акорд задницата на фокус-седан доста е грозноватоа дали американците ги кефи е сувсем друг въпрос- техния вкус е доста по различен от този на европейцитещом ги радва това грозилище- халал да им е :)
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    A4 ( преди 14 години )
    Смотан гей,Ауди и VW скоро ще засенчат всички,всички!И не ми приказвай приказки от 1001 нощ,за TurboBoost и прочее салати.Отварям сайта на вностеля и не виждам нито един такъв смотан мотор,а виж Ауди,... абе *** сополив,намерил си с кой да се мериш,Ауди е премиум марка,символ,,урунгел
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Ето ти още. Ауди 24-ти от 30, ДАЛЕЧ СЛЕД ФОРД.http://***.whatcar.com/car-news/reliability-supertest-2008/alfa---chrysler/236323Занапред като се изказвате, подкрепяйте си думите с нещо повече от квартални афоризми.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Като си почнал да проверяваш, виж къде се намира любимата ти марка след 100 000 км продължителен тест. Виж къде е и майчината компания VW. ОКУПИРАЛИ СА ДЪНОТО!Сега виж къде са Фордовете(3 бр. в 10-тката) и спри да ни тровиш със злобната си некомпетентност:Като си почнал да проверяваш, виж къде се намира любимата ти марка след 100 000 км и виж къде са Фордоветеhttp://***.autobild.de/artikel/dauertest-vw-fox-1.2_889510.html
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Ей ***, замълчи като не разбираш. Повечето 4-цилиндрови мотори в американските седани са 2.3 до 2.5 литрови, вкл. японските. Такива са там базовите мотори.Като си започнал да ровиш, що не провериш за следващото поколение мотори на Ford - EcoBoost. Турбо с променива геометрия, регулиране времето за отваряне са смукателните и изпускателните клапани и ДИРЕКТНО ВПРЪСКВАНЕ.Аме нейсе. Като не разбираш реалностите в Америка, трай си.Тук в Европа такъв автомобил и мотор така или иначе няма.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    A4 ( преди 14 години )
    2.5 литров а 4 цилиндров..?!?... това някъде от миналото ли изпадна,смяяяях!Посочете която и да е европейска,японска или корейска фирма с такъв архаизъм!По-надолу четох за някакъв двигател на Хюндай,та в тази връзка къде е двигателя с директно впръскване тук?Защото тези споменати тук ги проверих в търсачката и не са такива.Аз ли греша или наистина Форд са ГОЛА ВОДА!
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Audi 80 ( преди 14 години )
    ей,***,за голф само с хубаво ще говорите,че .... щом сте европейци така ще бъде,ясно!
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Ами то и най-хубавия Фолксваген е продаденият Фолксваган и то като нов. Форд доста подобри качеството си в дългосрочен план. При последната статистика на TUV, европейския Fusion заема второ място при 3 годишните автомобили. Наистина, по-старите модели на Форд са към средата и втората половина на таблицата, но това се дължи до голяма степен на скапаните кооперативни дизели с PSA. Форд не е нещо по-различно от коя да е германска марка. Само дето в 100000 км тестове се представя доста добре.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 14 години )
    Колега, карай си Аудито и не злобей.Това е американска награда за американски автомобил. Наистина качеството на материалите е по-ниско от Европейските аналози, но това важи за всяка марка и всяка кола предназначена за Америка.Пък и ми е интересно как точно "почувства" тексурата на таблото от снимката. Някое 9-то, 10-то чувство сигурно си развил.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Всички Фордове са хубави докато са нови .. после с пълна сила влиза поговорката която и пеленачетата знаят - "Най-хубавият Форд е подареният Форд" ....