IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan отново модернизира GT-R

Изглежда доста странно, но Nissan отново обнови своя суперавтомобил GT-R.

Nissan отново модернизира GT-R
Странно защото този модел беше показан за първи път само преди около две години – в края на 2007. Още на другата година, през декември 2008, спортното купе получи няколко промени и модернизации, като бяха обновени включително двигателя и окачването.

Сега, след още една година, Nissan отново пуска обновен модел, който ще се продава в Япония от 7 декември, а в останалата част на света от пролетта на 2010. Промените при преминалия през фейслифт GT-R съвсем не са малки и козметични.

Отново има промени в окачването и двигателя, колата е с ново поколение навигационна система. Новата навигационна система е с HDD от фирмата CARWINGS, като има и редица други функции, USB вход и връзка за iPod.

Според съобщението на Nissan, окачването на модернизирания модел „предлага изключително качество на управление на автомобила, като в същото време създава на водача усещане за директен контакт с пътя”. Променено е действието на предните шокови абсорбери, нови са пружините и окачването е по-твърдо.
Променен е и задния дифузьор, като това подобрява охлаждането в задната долна част на колата. Подобен дифузьор досега имаше само версия GT-R SpecV. При обновената версия на GT-R SpecV са променени и задните шокови абсорбери, гумите на специалната версия вече са от Dunlop (предишните бяха от Bridgestone).

Преминалите през модернизация Nissan GT-R и GT-R SpecV са с подобрено охлаждане и по-добро поведение на двигателя при ниски и средни обороти. Двигателят е би-турбо V6 с обем 3.8 литра.
0 от 500