IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ken Block във WRC, но зад волана на Ford

Популярният пилот е на път да се сдобие със собствен отбор в надпреварата.

Ken Block във WRC, но зад волана на Ford
Отборът ще се казва Monster Energy Drink World Rally Team, а партньор на Block ще бъде бившият заводски пилот на Subaru - Chris Atkinson.

Тригодишният контракт на отбора трябва да бъде финализиран през следващият месец, съобщава Autosport.

Simon Long - шефът на ISC(промоутър на шампионата), определя включването на звездният пилот в надпреварата, като идеален начин за популяризиране на WRC в САЩ.

"Ken Block е емблематична фигура за американския моторен спорт и изключително популярна личност. Едва ли има по-добър начин за WRC да се наложи отвъд океана“, коментира Long.

Въпреки, че Block кара за Subaru Rally Team в САЩ, той е по-популярен с екстравагантните си, всевъзможни и дори невъзможни трикове, които изпълнява със своето Crawford Subaru Impreza WRX STI.

Пилотът не веднъж е споделял желанието си да се включи в истинската надпревара - Световният Рали Шампионат, а сега мечтата му е на път да се сбъдне.

Информацията гласи, че отборът на Ken Block и Chris Atkinson ще подкара Focus RS WRC 09 още догодина, но ще вземе участие само в част от кръговете на шампионата. Ако всичко върви по план, през следващите сезони, Monster Energy Drink World Rally Team ще се включи с пълна програма в ралито.
0 от 500
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    crx ( преди 14 години )
    Анонимен не си прав ускорението им е мн важно.аз имам приятел пилот кара пежо 2.0 около 200-220 коня е немойе да дигне повече от 160-170 км. но има мн голямо ускорение
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GABI ( преди 14 години )
    NANI ДА ТЕ ПИТАМ ВИЖДАЛ ЛИ СИ RS И СКОЯ ПЕЧКА ЩЕ ГО СРАВНЯВАШ ЯВНО НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКИ В КОЙ КЛАС СА ТИЯ ПЕЧКИ
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    GABI ( преди 14 години )
    ТИ СЕ ИЗКАЗА НЕПОТГОТВЕН АЗ КАРАМ ФОКУС 136 И ЩЕ ГИ СЧУПЯ ТИЯ ПРЕФАЛЕНИ КАРУЦИ ЯВНО САМО СИ ЧУВАЛ ЗА МАРКИ АМА НЕ РАЗБИРАШ ГРАМ ОТ КОЛИ
  • #34
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Kris ( преди 14 години )
    ...тук свършват общите неща
  • #33
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Kris ( преди 14 години )
    "SUBARU &PORCHE 4" това не е точно така. Правят се от заводски отбори но не и от самия производител. В случая със Subaru това е Prodrive, за Mitsubishi е Rallyart, за Ford е MSport и т.н. Те не слизат о т конвейрите наред с обикновените коли. Правят се от нулата като съвсем самостоятелен автомобил който външно наподобява серийния. Следата и междуосието е различно, геометрията на окачването също да не говорим за трансмисии и двигатели. Блока на двигателя обикновено е базиран на сериен блок но до
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Kris ( преди 14 години )
    Правилата във WRC в момента са такива, че буквално от почти всяка кола може да се направи рали оавтомобил. Те нямат почти нищо общо със серийните. Същото е положението и с Super1600 и Super2000. Не е задължително серийната кола да е голяма бегачка за да се направи успешна състезателна кола. Ситроен C4 например да не би да е много бърз и спортен. Пълен *** е в това отношение ама я вижте C4 WRC.
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    SUBARU &PORCHE 4 ( преди 14 години )
    а бе много разбираш ти от WRC цепиш мрака.Двигателите им нямали нищо общо....да да от субаруто махат боксера сигурно и му слагат v8 да да и да знаеш те Шевролет сигурно им правят двигателите и скоростите :D:D:D:D.Е разбира се че има доста подобрения но като цяло си се правят от заводите. Между другото AUDI quattro e революционно заради 4х4 то което вкарват 1ви в WRC. Peugeot 205 t16 имат повече постижения а и се оттеглят като шампиони на група Б след забраняването на групата.Respect i za Lancia.
  • #30
    1 rate up comment 1 rate down comment
    reventon ( преди 14 години )
    ba 6te gi scepi ako se pusne :)
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 14 години )
    Е *** кво спорите бе, не виждате ли че статията е за Кен Блок.Явно нищо не ви говори, щом се развиват теори за бързи голфови и уникални фокуси- ***!
  • #28
    0 rate up comment 1 rate down comment
    c0ldblooded ( преди 14 години )
    Тоя пък се изказа...бягай да си играеш...