IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридът Chevrolet Volt – 1 литър на 100 км

Според производителите, новият хибриден автомобил Chevrolet Volt ще има разход на гориво в градски режим (където ще върви главно с електроенергия), от 1 литър на 100 км.

Хибридът Chevrolet Volt – 1 литър на 100 км
Това е около 4 пъти по-малко от разхода на Toyota Prius, съобщава агенция Bloomber. Информация за официалните показатели на Chevrolet Volt даде изпълнителният директор на General Motors Фриц Хендерсън, който откри изложба на автомобили в техническия център на групата в град Уарън, щата Мичиган. В смесен цикъл автомобилът ще изразходва според Хендерсън 2.35 литра. 



Chevrolet Volt ще се задвижва от електромотор с мощност 150 к.с. Електроенергията ще идва от литиево-йонни акумулатори които ще се зареждат от електрическата мрежа за общо ползване. Когато автомобилът се движи, батериите ще бъдат зареждани от бензинов двигател с обем 1.4 литра. 

Само с електроенергия Volt ще изминава 64 км. При ежедневен пробег от 100 км, използването на този автомобил ще спестява на собственика си годишно 2100 литра бензин, са изчислили от Chevrolet. 

Според информацията на GM, при зареждане на акумулаторите от стандартната електрическа мрежа, годишно ще се изразходва електроенергия равна на тази която за една година изразходва един по-голям хладилник. 

Продажбите на Chevrolet Volt в САЩ ще започнат от ноември 2010 г., като цената е около 40 000 долара (54 000 лева).
0 от 500
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    st.st ( преди 14 години )
    Ще те чакам малко и ще публикувам някъде видеото,да го видят всички тук и освен това ще го пратя на всеки който го поиска.Давам ти шанс да си запазиш малкото останало достойнство.Помисли си,не се прави на кирка!Ще ти го пратя само на теб и ако кажеш да не го пускам така ще направя.
  • #39
    0 rate up comment 0 rate down comment
    st.st ( преди 14 години )
    Чета и се смея!Нали си иамл срща с оня софянец.Ти си поискал да е в Бургас,не той.Четох ти една вечер простотиите и понеже съм бургазлия веднага разбрах,че лъжеш като разпран!За това ти писах.Спора ти с оня си го решавай,не ме касае.Но човека съвсем точно е описал Метро,а ти си сгрешил във всичко.Сега ми приказваш,че съм 525 който се е преселил в Бургас...?!Ти наясно ли си какво приказваш?Ако имаш малко достойнство си признай,че си излъгал за всичко.То е очевидно.
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    st.st ( преди 14 години )
    Сега 525 ли станах?Нали съм долетял от София за 30 мин!Пак се измяташ като *** лопата.Стана супер смешен!Бях нощна смяна станах преди един час,но съм ти приготвил видео.Да го пускам ли във Vbox7 или ще ми дадеш мейл да ти го пратя само на теб,да не те излагам окончателно?Кой какъв е не е моя работа.На видеото ще видиш,че колата ми е чисто нова,но е анти-БМВ.Ниога не съм харесвал БМВ,но не спорим за това.Спора е,че ти през крив макарон не си виждал Метро Бургас.Хайде!
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    525td нещо си много смел зад компа пишеш с чужди никове само ,че тука всички станаха свидетели ,че си страхлив и на живо се насрана жена ха ха.. Как е да си смел само зад монитора завит с полата на мама? Много сме смели ама такива *** като теб дето в реалния живот ги пердашат и децата и само знаеш да се криеш под чуждите никове. Стана още по смешен. ***.Толкова си страхлив та дори въпреки ,че си зад компа и завит с полите на майка си и пак те е страх дори да пишеш с истинския си ник. ха ха
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 14 години )
    Е кво сега като пишеш с моя ник? Нещо много оригинален ли си и във всяка новина ли си цвъкал с моето име. То вярно ,че доказаха хората тук ,че си страхлив и не влизаш вече с истинския си ник 525td , после се скри зад ник st.st. и там те изловиха ама чак толкова да те е страх та да се криеш зад моя ник.. Разбрахме ,че си страхливец ама чак пък толкова страхлив човек като теб не бях виждал. Правилно те наричат Миризмата. Направо си си разкалял терена в гащите.
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 14 години )
    И какво като си ***,има много от тях. май не можеш да се примириш , че те плюха в устата и ти хакнаха яка тапа на лъжите . що наистина не отидиш наистина някой ден с влака до Бургас да видиш какво им е метро-то и да останеш с пръст в ***
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cabrio ( преди 14 години )
    Пламене, Пламене - "отряда за бързо РАЗИГРАВАНЕ" вече те порази - ахаха.
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Не, ти беше тоя отворения. Ако решиш, заповядай! Аз съм тук всеки ден от 08 до 17 часа. Пък тия отряди само в сънищата ти... мечтател - хахахах
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    kofti cenapredpochitam si corveta!
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ............. ( преди 14 години )
    Добре де разбирам ,че е глупав ама защо е цвъкал във всяка тема? Така всички разбрахме ,че е 525td а това го прави още по-смешен ижалък.