IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Trabant ще бъде електромобил

Отдавна се говори за възраждането на Trabant.

Новият Trabant ще бъде електромобил
Сега след месец във Франкфурт това ще стане факт, съобщава немският Bild. Първият автомобил от възродената източногерманска марка ще се казва Trabant - nT и ще бъде изцяло електрически. 



С едно зареждане на акумулаторите този автомобил ще изминава впечатляващите 250 км. Освен от общата електрическа мрежа, батериите ще се дозареждат и от слънчев панел на покрива на колата. 

Вече е известно, че с връщането на марката Trabant на пазара се е заела фирмата Herpa, която е един от най-големите производители на автомобилни модели в различен мащаб. За целта възраждане на Trabant от Herpa са потърсили помощта на фирмата IndiKar, специализирана в създаването на автомобили в малки серии. 

Представител на IndiKar казва,че новият Trabant ще запази опростената конструкция характерна за оригинала и ще получи по-съвременен и стилен дизайн. Според първите информации новият електрически Trabant ще струва около 10 000 евро. 

Преди две години също във Франкфурт беше представена концепция на Trabant nT (на снимката долу), но само като модел в съотношение 1:87. 


Сега в репортажът на Bild се уточнява, че това е помогнало да се проучи общественото мнение за евентуалното връщане на Trabant. Според изданието, по повод евентуалното връщане на Trabant е била направена анкета с 12 000 души, 93% от които са се изказали в полза на възраждането на марката. 

Какво ще излезе от това, ще видим скоро във Франкфурт.
0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Всъщност Бай-Кольо не е към теб поста а към другия бай-Кольо дето се представя за теб! Миризмата 525td страхливото дето бяга като жена в рев и сополи а пред монитора е с 20 магазина 10 БМВ-та и 100 момчета работят за него. Само ,че на живо е страхлив,***,лъжлив и без кола и магазини.
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Миризмааа ти пак ли почна да крадеш никове бе ха ха? Пак ли те е срам да влезеш с 525td. Аз още в Петък ти казах ,че за последен път ще те видим с тоя ник и вече цяла седмица се пишеш с чужди никове ха ха ха. Всеки който е от Буртас ти го каза тва не е Метор Бургас и не знам тъпата ти глава как не проумява ,че кабинките са на 200метра от магазина а не на 5м. като на твоите снимки.Така ,че стана още по-смешен.Като доказах ,че st.st. и 525td са един и същ човек сега почна с чужди никове да пишеш.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 14 години )
    това ,че пишеш с моя ник само доказва колко ниско си паднал. Утрепаха те с факти ,доказахе ,че ти си човека със 100-те ника и пак стана за смях. Няма смисъл да пишеш с моя предния път се пишеше като maria повече ти ходи .
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 14 години )
    не знам за какво спорите , но на снимките е Метро бургас . сори пич нещо не си в час .
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    сашо ( преди 14 години )
    мисля че аз щях да го нарисувам малко по-добре!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Всъщност коментара под мен го писах за st.st. или по известен като 525 Миризмата.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    хаааа тва е сто процента един и същи човек! Е как може първо да е Софиянец и после Бургазлия? И как така е снимал Метро-Бургас а всъщност на снимката не е МЕТРО Бургас? В Крайна сметка не отговаря и що избяга в Петък като жена? Нали беше битка? Нали имаше БМВ-та магазини? Сега те хвана срам и се правиш на друг вече.. Нямаш магазини,БМВ-та и си страхлив. ха ха *** Миризма. Кого си мислиш ,че ще излъжеш тука вече всички те разбраха. Пак ела да се правиш на Бургазлия *** страхлив.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    цитат от 10-та страница на този линк :http://news.automedia.bg/read/7614.html&cp=10 .. Та цитата е писан от човек с ник 525td."***,***,карай си Б4-ката и не се прави на велик!" а три коментара по съсно пак под ник 525td"Както и да си сменяш нковете,един и също старозагорски *** " обърнете внимание сега на първия пост по-доло на st.st. цитирам:"Анонимния е циганна от Ст. Загора с Б4-ката,пишещ със сто ника". А ела пак да лъжеш сега Миризма . ела да се оправдаваш
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    TURВО ( преди 14 години )
    Гей смотан,ще те издуха с меганчето! Кви фордове те гонят,бе ***?!?
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    st.st ( преди 14 години )
    Козирката била сводеста.Супер!Нали се сещаш как се прецака с този пореден кьорфишек!А уж беше синя тента,широко разпъната,сега сводеста.Пак ще си говорим.Да не се чудиш как съм прелетял от София до Бургас!Жлък си!