IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Scenic III

На пазара в Европа вече e и новата, трета генерация на MPV модела Scenic.

Renault Scenic III
Да не забравяме, че именно Scenic е основателят на сегмента компактни MPV модели. Сега третото поколение предлага целия натрупан от фирмата опит през изминалите повече от десет години, в които се произвежда Scenic. 


Колата има дължина 4344 мм, широчина 1845 и височина 1637 мм. За сравнение размерите на второто поколение Renault Scenic са: дължина 4259, широчина 1805 и височина 1620 мм. Както се вижда новото поколение е нараснало във всички посоки. 


Дизайнът на новия Scenic е близък до този на хечбека, естествено като запазва предимствата на MPV автомобил. Колата изглежда доста динамично. В предната част доминира решетката на радиатора, от двете й страни са хромираните отвори за въздух (по подобие на Mеgane Coupе). Фаровете също са променени, изглеждат по-спортно и подчертават индивидуалността на Scenic III. 


При третото поколение разликите между Scenic и Grand Scеnic са доста по-отчетливи. Предната част на Grand Scenic се различава от тази при Scenic, задните светлини също. 


По-голямата версия има дължина 4562 мм и се предлага с пет и със седем места. Удължената колесна база предоставя възможности за комфортно настаняване на пътниците на втората седалка. 

И Scenic и Grand Scenic предлагат най-голямо в класа си разстояние пред колената на пътниците от втората седалка (съответно 235 и 275 мм). 


Renault Scеnic и Renault Grand Scеnic се предлагат с много голяма палитра двигатели – шест бензинови и шест дизелови, като повечето от тях са модернизирани.  
0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    TURBO ( преди 15 години )
    smehurko - megan e pa za nai-golemite ambriaji -> gnusna rybata karuchka, frenska podmetka
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Собственик на меган ( преди 15 години )
    Колата ми допадна и вероятно това ще е следващият ми автомобил.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    PRO AUTO ( преди 15 години )
    Със съжаление трябва да ти отговоря, че раздаването на "звезди" за краш-тестове НЯМА НИЩО ОБЩО с конструктивни и най-вече ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ДЕФЕКТИ на даден автомобил.А в SCENIK и особенно RX4 се оказаха НЕДОПУСТИМО МНОГО!Все пак ако дадена марка НЕ ПРАВИ ЗДРАВИ КОЛИ - да не ги предлага и на съответния пазар. Особенно ако се правят ОПИТИ ЗА ПРОБУТВАНЕ НА ВЪРНАТИ ОТ ДРУГИ ПАЗАРИ ДЕФЕКТНИ БРОЙКИ!
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    Да защитим честа на рено! значи виждаш ли каква ни е пътната мрежа! нз каква кола имаш но немисля че е измислена за такива пътища! за надежност неможе да се сравнява с бмв,мб,и ауди,също vw, но немисли че форд,опел,фиат и още много са по стабилни като автомобилни производители!Нека сега аз да ти задам един въпрос:Коя компания има 11 автомобила с по 5-звезди за сигорност?? няма да ти давам жокери защото виждам,че си умен не като онзи гомнар driver
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    PRO AUTO ( преди 15 години )
    Опитът на Про Мобиле за 2000-2003г показа, че с НАЙ-МНОГО ДЕФЕКТИ от продадените рена на БГ-пазара се оказа именно Сценик - особенно във версията му RX4. За този автомобил станаха известни няколко НЕПРИЯТНИ ИНЦИДЕНТА - дори и със смъртни случаи...поради заводски дефекти!Това провокира Про Мобиле да изиска от Рено оеднаквяване на гаранционните условия с европейските.Отговорът бе МЪЛЧАНИЕ или недомислени "съчинения". В последствие Рено си "отказа" от RX4 твърдейки, че Коleos е 1-я SUV на марката
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Sigismund Freud ( преди 15 години )
    Тъй ли? Много си запознат с гейските дела,бе пeдepyxo! Аре,друм,пезевенк нещастен,хората не са длъжни да ти четат помиите! Или ти е малка чурката? ***...
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тумбака ( преди 15 години )
    ...с бензиновите двигатели на БМВ...Бъркаш ПСА и Рено, Пежо-Ситроен са със съвместно разработени с БМВ двигатели.
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    TURBO ( преди 15 години )
    ne e losho ako si gei
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    не е лошо
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MoTkO ( преди 15 години )
    много ме кефи интериора много изчистен ес колко се може по-малко бутониа за външния вид....трябва да го видя на улицата щото на тия снимки не ме радва