IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В SL бул. България заприличва на Санта Моника

Няма какво да се лъжем, ако си падате по автомобили, поне веднъж трябва да покарате класически роудстер. Направихме кръгче на новия Mercedes SL.

В SL бул. България заприличва на Санта Моника
Новото се състои в претърпения фейслифт и подобренията по двигателите. Иначе това е модел с дълга история на пазара. Това, което тествахме е SL350 -шест цилиндъра, 316 коня. Има и по-мощни версии, но не бихме могли да ви кажем, че тези 316 са недостатъчни. Категорично не бихме могли.

Първи впечатления: фина кожа, безкомпромисно качествен интериор, интуитивно управление. Това е кола с електрически твърд сгъваем покрив. Таванът се сгъва/разгъва за 16 секунди. Дизайнът е въпрос на субективна преценка.
На втори прочит: това очевидно е автомобил за забавление. При свален таван в багажника трудно ще съберете и четка за зъби (преувеличаваме). Таргета на този автомобил са хора с поне две други коли в гаража. При това такива, които могат да извадят сума от порядъка на 90 хиляди евро (за версията с този мотор, защото има и по-мощни).

Трето най-важно: много малко автомобили са в състояние да предизвикат такава дива радост в този, който кара. Основна е "кик даун" функцията. Това сигурно го знаете, но под педала на газта има малък бутон. При натискане на педала до край, бутонът реагира и скоростната кутия сваля автоматично две предавки надолу, ефектът е опияняващ. Ревът на двигателя и ускорението (0-100 км/ч става за 6.2 секунди) са по-пристрастяващи от лека дрога. Този автомобил някак си чупи матрицата, прекроява пространството по улиците. Коли и пешеходци правят път без да се замислят.

Важен детайл: германците са интегрирали "калорифери" в облегалките за главите на двете седалки, за да не настинете. Приятна струя топъл въздух обгръща врата на пасажера, за да може да се наслади безопасно на кабрио изживяването.
Финал: трябва да си ненормален, за да търсиш недостатъци в този автомобил, дай Боже всекиму такъв статут (естествено не на ненормален :-)).
PS: Ъпсурт пеят една песен в която се казва "като съм в SL съм весел", адски са прави.

0 от 500