IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече е сигурно - Magna купува Opel

Канадско-австрийската компания Magna International е постигнала с концерна General Motors принципна договореност за закупуването на европейското подразделение на американския концерн.

Вече е сигурно - Magna купува Opel
Сега това споразумение трябва да бъде одобрено и от правителството на Германия, след което Opel ще получи помощ от немската държава, съобщава  BBC. По късно днес министърът на финансите на Германия обяви, че новият собственик на Opel е групата формирана около Magna. Според постигнатото споразумение Magna получава 20% от собствеността, руската Сбербанк (заедно с групата ГАЗ) ще има 35%, толкова ще останат в GM, а останалите 10% ще останат в работниците на Opel.

Вторият кандидат за закупуването на Opel, италианската група  Fiat, се отказа от участието във втората част на преговорите с немското правителство, които трябваше да се състоят днес. Своето решение  Fiat обоснова с това, че „General Motors” не е подсигурил пълен достъп до финансовата документация на Opel”. 

Според представител на Fiat липсата на точни данни означава „фирмата да поеме значителен риск” да вложи средства във фирма, чието финансово състояние не е напълно ясно. Шефът на Fiat, Серджо Маркионе се опита да остави вратата отворена, като заяви, че ако този проблем бъде отстранен, Fiat е готов да продължи разговорите с Opel. 


Канадско-австрийската фирма обеща, като стане окончателен победител в надпреварата за Opel, че в заводите на немската фирма ще произвежда различни автомобили, създадени на базата на Opel. 

В същото време от руската група ГАЗ обявиха че в Русия ще произвеждат модели на Opel вместо Volga Siber, създадена на базата на миналото поколение на Chrysler Sebring.  
0 от 500
  • #51
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    значи съм прав от дедо ти ги знаеш тия неща,щом намеси и войната...а вече 10г. някак успявам да изляза от града с такива "ненадеждни" коли...имам 2-зонов климатроник,150 коня,4 еърбега и много други на цената на много надежден и също така много дърт шедьовър на немскийо механик и въже и кабели за ток никога не съм ползвал.Аз не отричам немските коли,просто не са ми по вкуса,поне в класа ,който мога да си позволя.Обратното вие отричате италианските.Опела е здрав-нямам опит с опел,хубаво така да е
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Фиат изобретиха Комън Рейл системата и я продадоха на БОШ. Бош от своя страна се опитаха да направят опонент на Комън Рейла с глупавата дюза-помпа , като вложиха за построяването на завод за 280мил.евро но в крайна сметка прекратиха така глупавия проект помпа-дюза и започнаха и те да правят така бързо развиващата се система Комън Рейл , произведена за съжаление на великите инжинери от Фиат. Същия този оплют от вас Фиат от години дава двигатели на Опел ако неса на ясно опелджиите.
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    haha8 ( преди 15 години )
    роди се поредният франкенщайн по всичките сайтове и списания се обяснява как големите фирми разработвали един двигател и го предлагали в асортимента на дъщерните си фирми щотото било по-евтино и по-бързо а не съм чул нито една фирма да намали цената на даден модел тъй че и от тука нищо добро няма да излезе
  • #48
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    Poor Opel...
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    Все пак Fiat и Renault водят доста оспорвана "борба" вече години наред, кой да заеме ПОСЛЕДНОТО место в класацийте за надежност и качество...! така ли ми форд,опел,! несам фен на рено ако си мислиш това,имам си едно нисанче dCi и сам много доволен от този двигател! сега съм мераклия на меган също dCi! затова ае неми говори за надежност! без да си карал и подържал! сега ще кажеш е опел имат много здрава предница (е да един накрайник е 10 лв) сменяш и се едно нищо неси сменял НО пък ОПЕЛ
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Опелджия ( преди 15 години )
    Ето и малко инфо за тези, които не са влезли да пишат коментари на новини, които не ги интересуват -> http://***.autoblog.com/2009/05/31/german-government-approves-majority-sale-of-opel-to-magna-russia/
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Опелджия ( преди 15 години )
    Ха, *** ти много ги чуваш нещата, хайде сега да обясним на хората колко добре направен е един фиат а колко струва. Немецо се е доказал като инженер, щото ако не са били Руснаците да ги спрат през втората световна (и то с численост) щеше да се казваш Ханс сега. Знаеш ли какво правят Французин и Италианец като се съберат ? Готвят, не правят автомобили. Вземи та си купи нещо, което няма да се счупи на изхода на града и по пътувай по света да видиш какво карат хората и недей да философстваш.
  • #44
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Щом им трябва инвеститор едва ли им е розово положението.А ти г-н Наблюдател кога си имал фиат или и на теб дедо ти ти е казал,че немецо е голем механик :-)))
  • #43
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Д Добрев ( преди 15 години )
    А Опел не са на печалба, така ли мислиш?
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nabludatel ( преди 15 години )
    Magna е по-добрия вариант за Opel, когато става въпрос за производство на автомобили.Все пак Fiat и Renault водят доста оспорвана "борба" вече години наред, кой да заеме ПОСЛЕДНОТО место в класацийте за надежност и качество...