IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker ще прави и втори хибриден модел

Американската фирма Fisker Automotive планира да пусне през следващите две години нов модел.

Fisker ще прави и втори хибриден модел
От фирмата искат да произвеждат по-масов и ценово достъпен модел, който да се продава заедно с досегашния единствен хибриден модел Karma. 

Информацията е лично от шефа на фирмата Хенрик Фискер (Henrik Fisker), който заявява пред изданието The Oakland Press за бъдещите си планове.  Фискер казва, че още през следващата година на пазара ще бъде хибридния седан Fisker Karma, след това в рамките на 5-6 месеца ще се появи и негова открита версия, а година по-късно ще видим и изцяло нов модел. 


Фискер не дава много подробности за новия модел, но казва, че този автомобил ще бъде съвършено различен от Каrma и ще има друга конструкция. Колата обаче ще бъде също така хибридна, както и Karma. 

Хенри Фискер заявява, че очакват финансова помощ за разработката на този модел от Министерството на енергетиката на САЩ и ако я получат, колата ще бъде на пазара скоро. 

Серийната версия на седана Fisker Karma беше показана за първи път на автомобилния салон в Детройт тази година. Колата е с хибридна система съставена от два електромотора с мощност 403 к.с. и двулитров бензинов двигател с мощност 260 к.с., който се използва за зареждане на литиево-йонните акумулатори. 

Производството на Fisker Karma ще се извършва от финландската фирма Valmet, която ще произвежда около 15 000 автомобила годишно. Цената на Karma в САЩ ще започва от 87 000 долара.
0 от 500