IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи стъпки на Алианса Fiat Chrysler

Станаха известни плановете на новия алианс между Fiat и Chrysler.

Първи стъпки на Алианса Fiat Chrysler
Още в близко бъдеще, Fiat ще изнася за пазара в САЩ няколко свои модела – малката Pandа, компактния Grande Punto и два или три изцяло нови автомобили, които ще се произвеждат на платформата C-Evo. 


Марката Alfa Romeo ще продава в САЩ MiTo и Milano. Възможно е някои от тези модели дори да бъдат произвеждани в САЩ и да се продават като някоя от марките влизащи в групата Chrysler. 

Според подалия оставка бивш шеф на Chrysler Том ЛаСорда (Tom LaSorda), разговорите с Fiat са започнали още през март миналата година.  Тогава са обсъждали възможността за съвместни разработки на малки автомобили, като е трябвало да се започне с Fiat 500, който да се продава в САЩ. 


Идеята е била да се създаде съвместно предприятие в САЩ , което да даде възможност и за продажба на Alfa Romeo и в Америка. 

Стана ясно, че Fiat ще предостави на Chrysler правата за производство и използване на трилитровия турбодизел и по-малкия бензинов двигател с обем 1.4 литра, който може да използва за гориво и газ (LPG). С използването на системата Multiair, която Fiat прилага и при най-малките си двигатели, Chrysler ще може да отговори на новите изисквания на нормите за опазване на околната среда и в САЩ и в Европа (Euro 5 и 6). 

Според думите на LaSorda,  Chrysler засега има планове да използва четири от платформите на Fiat за новите си модели, включително новата платформа C-Evo, както и два двигателя и някои скоростни кутии. Платформите ще се произвеждат направо в САЩ. 

С тази помощ от Fiat, от Chrysler ще са готови да се включат бързо на пазара с малки автомобили, както и в европейския сегмент на ниския среден клас.
0 от 500