IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini готви нов модел конкурент на VW Golf GTI

В BMW обсъждат възможността с марката на MINI да произвеждат изцяло нов, по-голям модел, който да бъде в сегмента на Golf и да има динамика позволяваща да конкурира GTI.

Mini готви нов модел конкурент на VW Golf GTI
Според източници от фирмата все още не е дадена „зелена светлина” пред проекта и ако бъде одобрен производството на този автомобил ще започне след около 3 години. 


Идеята е новия модел да бъде произвеждан на платформата на MINI Crossover, чиято серийна версия ще има премиера през септември на автомобилния салон във Франкфурт. 


Колата ще бъде с бензинов двигател с можност между 180 и 200 к.с. и ще има предно предаване. Окачването ще бъде настроено за динамично управление, пътният просвет ще бъде относително малък и колата ще е по-близо до пътя в сравнение с Mini Crossover. 

Автомобилът ще има и „горещ” вариант с мощност над 220 к.с. подготвен от  John Cooper Works

Според източниците от BMW, бъдещият модел ще има много динамичен дизайн, с уникална предница, заден спойлер и лети джанти допълващи спортния му вид. 

В интериора ще има спортни предни седалки и нов волан, различен от използваните при другите модели на британската марка. 

Според хората предлагащи проекта в Mini, конкурентът на Golf GTI ще бъде с около 10% по-ниска цена от него. 
0 от 500