fallback

Fiat и Magna главни кандидати за Opel

Fiat и канадската фирма за производство на автомобилни части Magna International са основните кандидати за закупуване на Opel.

Както съобщава изданието Automotive News Europe, италианската група иска да придобие контролния пакет от акциите на Opel, а Magna се интересува от покупката на 20% от тях. Според информации в немската преса, министърът на икономиката на Германия, Карл-Теодор цу Гутенберг (Karl-Theodor zu Guttenberg) през тази седмица е водил преговори с представители на Magna за възможни инвестиции в Opel. След срещата той е казал  пред журналисти, че канадската и италианската фирми са представили съвършено различни стратегии за развитието на Opel. Според него засега техните планове са по-скоро идеи, но въпреки това те са най-сериозни в сравнение с тези на всички останали кандидат-купувачи.  Ръководството на синдикатите в Opel, както и някои немски политици протестират срещу евентуалната продажба на  Opel именно на Fiat. Те се опасяват, че подобно партньорство няма да доведе до положителни последици за немската марка, а обратно, може да доведе до негативни последици и закриване на много работни места. Според вестник Handlesblatt, след евентуалното закупуване на Opel, групата  Fiat не възнамерява да закрива заводи и да уволнява персонал. Обратно, италианците имали намерение да започнат да произвеждат своя модел Punto в завода на Opel в Айзенах. Според вестник The Wall Street Journal, окончателното решение кой ще бъде новият собственик на Opel ще бъде взето до края на май.
Тагове:
fallback
  • #24
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    Етапи в развитието на системата Common Rail на Bosch:1997:Първата в света система Common Rail за пътнически автомобили.Налягане на впръска: 1,350 bar.За първи път използвана от: Alfa Romeo и Mercedes-Benz.
  • #23
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    ае да не спорим!!!
  • #22
    Хранилка ( преди 15 години )
    Първия дизелов двигател с директно впръскване в горивната камера е на фиат ,двигателя е 2.0 TDi.D Croma и е през 1990 година първия двигател с Common Rail е приложен при Alfa 156 2.4Jtd 1996 година. ФолцВагина по тва време са правили още дизеловите агрегати с предкамерно впръскване кавал ***.Говори ми с факти каде е приложено и кой е имал смелоста да ги направи кельо.
  • #21
    Хранилка ( преди 15 години )
    Педро новото "Ка" е на платформа на Фиат 500 и освен почти цялото окачване ползват и 1.2 мотора на Фиат.Млъкни ,че дразниш вече некомпетентен *** такъв.
  • #20
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Напиши ми какви двигатели доставя FIAT на Ford,че аз може и да съм го пропуснал това.Със сигурност не са дизели,защото Ford купуват от Пежо.А бензиновите им не съвпадат дори бегло с някой от фиатовите.
  • #19
    до dCi - diesel Comm ( преди 15 години )
    твърдението "ФИАТ направи разбработката но нея патентова защото тогава се чудиха как да се спасят!!" е на ниво раздумка на бира или на пейките пред блока.Една голяма фирма,видиш ли,изобретила нещо,но понеже били притеснени в този момент,и пропуснали да го патентоват!Посто не е сриозно.После са се плеснали по челото ли,какво?Недейте така!
  • #18
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Не съм чел какво пише в wikipedia щото има много неточности.Common rail като изобретение е на един швйцарски институт за дизелови технологии,в частност на един човек.После Бош купуват от тях патента.Знам,защото преди повече от 10 години имаше 4 страници в едно списание през какви етапи са минали.Фиат и Мерцедес първи го прилагат.Нещо интересно,Фиат никога не се си преписвали авторство.В рекламите им се говореше за "първи приложили",което е истина,но не са автори.
  • #17
    u_men ( преди 15 години )
    http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail
  • #16
    dCi - diesel Commonr ( преди 15 години )
    да се намеся за Common rail. ФИАТ направи разбработката но нея патентова защото тогава се чудиха как да се спасят!! до колкото за фиат несам имал и немога да коментирам
  • #15
    Анонимен ( преди 15 години )
    Хранилка несе излагай ве човек !! първия Common rail. мисля че беше на ауди(при автомобилите) а иначе бяха швейцарците!! и твоята лубима марка ФИАТ не е по-добра от пежо ,рено,ситроен,форд и опел да го имаш в предвид
fallback
Последни