fallback

Fiat и Magna главни кандидати за Opel

Fiat и канадската фирма за производство на автомобилни части Magna International са основните кандидати за закупуване на Opel.

Както съобщава изданието Automotive News Europe, италианската група иска да придобие контролния пакет от акциите на Opel, а Magna се интересува от покупката на 20% от тях. Според информации в немската преса, министърът на икономиката на Германия, Карл-Теодор цу Гутенберг (Karl-Theodor zu Guttenberg) през тази седмица е водил преговори с представители на Magna за възможни инвестиции в Opel. След срещата той е казал  пред журналисти, че канадската и италианската фирми са представили съвършено различни стратегии за развитието на Opel. Според него засега техните планове са по-скоро идеи, но въпреки това те са най-сериозни в сравнение с тези на всички останали кандидат-купувачи.  Ръководството на синдикатите в Opel, както и някои немски политици протестират срещу евентуалната продажба на  Opel именно на Fiat. Те се опасяват, че подобно партньорство няма да доведе до положителни последици за немската марка, а обратно, може да доведе до негативни последици и закриване на много работни места. Според вестник Handlesblatt, след евентуалното закупуване на Opel, групата  Fiat не възнамерява да закрива заводи и да уволнява персонал. Обратно, италианците имали намерение да започнат да произвеждат своя модел Punto в завода на Opel в Айзенах. Според вестник The Wall Street Journal, окончателното решение кой ще бъде новият собственик на Opel ще бъде взето до края на май.
Тагове:
fallback
  • #14
    Чачи ( преди 15 години )
    Чети западни списяни, чети, че като дойде социализма отново нито тях ще четеш нито на западни коли ще се возиш.
  • #13
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Има класирането по марки в аутобилд за 2008.След Фиат са само трите френски фирми.
  • #12
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Common rail няма нищо общо с Fiat,трябваше да си го разбрал.Първи са платили на швейцарската фирма да им направи варинат за Алфа.Аз май знам повече от теб.И какво двигатели доставя на Форд?
  • #11
    Хранилка ( преди 15 години )
    Прочети последните списаците на ADAC да видиш ,че Фиат са по надежни от Опел Форд Пежо ситроен Рено, или по точно от автомобилите в неговия клас.
  • #10
    Хранилка ( преди 15 години )
    ФИАТ като концерн не се състой само от автомобилите с марка ФИАТ ,състой се освен от Алфа Ланчиа ФИАТ Мазерати и Ферари.ФИАТ е един от най големите доставчици на двигатели ,снабдява Опел Форд ,Кадилак и доста други.Освен това държи и Ивеко които са на едни от челните места при производство на камиони.Ако слабият ти интелект се поинтересува малко и прочете в автомобилната история ще разбере ,че и ФИАТ има едни от най значимите разработки са автомобилния свят.И само ти подсказвам Common rail.
  • #9
    radan ( преди 15 години )
    FIAT sa dobri v malkite modeli , no sa s mnogo nisko ka4estvo , kato legeni sa
  • #8
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Второ,времената когато Фиат бяха голяма фирма останаха в миналото,и стават по-зле,имат огромни загуби.За 2008 бяха на 8 или 9 място,и то преди кризата,много са далече от петицата.Щом фирма като Hyundai (5-ти в листата) ги сложиха в джоба си отвсякъде,за какво говорим!Фиат сега са фирмичка,но се очертава не след дълго да са само фабрика за еднодневки.За Алфа и Ланча дори не си струва да се говори.Тъжна картинка!
  • #7
    Хранилка ( преди 15 години )
    Мазерати имат дузина награди за автомобилен дизайн.ферари произвежда едни от най добрите спортни автомобили които освен спорт съчетават и уникален дизайн.Единственото нищожно до нулево значение за света е твоето съществуване.
  • #6
    до фиатджията ( преди 15 години )
    Ferarri и Mazeratti са фирми с нищожно малко,до нулево значеие за автомобилния бизнес.И добре,че не се водела официална статистика за техните повреди,защото картинката никак не била розова,поне за UK,но то навсякъде ще е така.
  • #5
    Хранилка ( преди 15 години )
    ФИАТ Е КОНЦЕРН!!!!Фирмичка е на бащати обущарницата ***!!!И да Фиат са едни от най добрите играчи на терена и така като гледам се справят доста по добре от другите.Опел си е производител на *** незнам защо ФИАТ иска да ги нареди при другите от семейството като Алфа Ланчиа Ферарри Мазерати.
fallback
Последни