fallback

Fiat и Magna главни кандидати за Opel

Fiat и канадската фирма за производство на автомобилни части Magna International са основните кандидати за закупуване на Opel.

Както съобщава изданието Automotive News Europe, италианската група иска да придобие контролния пакет от акциите на Opel, а Magna се интересува от покупката на 20% от тях. Според информации в немската преса, министърът на икономиката на Германия, Карл-Теодор цу Гутенберг (Karl-Theodor zu Guttenberg) през тази седмица е водил преговори с представители на Magna за възможни инвестиции в Opel. След срещата той е казал  пред журналисти, че канадската и италианската фирми са представили съвършено различни стратегии за развитието на Opel. Според него засега техните планове са по-скоро идеи, но въпреки това те са най-сериозни в сравнение с тези на всички останали кандидат-купувачи.  Ръководството на синдикатите в Opel, както и някои немски политици протестират срещу евентуалната продажба на  Opel именно на Fiat. Те се опасяват, че подобно партньорство няма да доведе до положителни последици за немската марка, а обратно, може да доведе до негативни последици и закриване на много работни места. Според вестник Handlesblatt, след евентуалното закупуване на Opel, групата  Fiat не възнамерява да закрива заводи и да уволнява персонал. Обратно, италианците имали намерение да започнат да произвеждат своя модел Punto в завода на Opel в Айзенах. Според вестник The Wall Street Journal, окончателното решение кой ще бъде новият собственик на Opel ще бъде взето до края на май.
Тагове:
fallback
  • #54
    коментатор ( преди 15 години )
    При Алфа също се слагаха 2 свещи на цилиндър и после след доста години Мерцедес се сетиха, че така наистина подобрява много горивния процес и сложиха и те.
  • #53
    Renault fan ( преди 15 години )
    FIAT винаги са крали от Renault,баси подлата фирма!И Common rail са го изобретили Renault,но са го запазили в тайна.
  • #52
    до Анонимен ( преди 15 години )
    Fiat са бюджетен производител,със съответната ниско качествена продикция,и затихващи финкции.Повече не може да се каже за Fiat.
  • #51
    до Анонимен ( преди 15 години )
    "Доказах ви ,че много от вашите любими производители използват двигатели окачване платформи на ФИАТ." Ти *** ли си?Имат нещо общо с Пежо и Ситроен,и те за 2008 са дори по-зле в качеството от Фиат (сещай се защо,хи,хи).Само нискокачествени *** излизат от Фиат,нищо свястно!
  • #50
    Хранилка ( преди 15 години )
    Така ли ти вика бащати докати ти го слага в пъпчивия пуберски ***. хахахаахахаха
  • #49
    до Анонимен ( преди 15 години )
    Какво си доказал,бе ***!Че Фиат за нищо не стават.Нищо не са измислили,освен как по-некачествено да се правят колите,ха,ха,ха..!!!Нямат НИЩО ОБЩО с дизелите,и продължават да го демонстрират,хи,хи,хи.:))) стана ли ти ясно,бе гей лигав!
  • #48
    до Анонимен ( преди 15 години )
    Точно така.Кой си купува тотално обезценени ***,от най-ниско качество (Фиат,Алафа,Ланча)?Естествено,въшльовците и голтаците!А после си говорят големи приказки за Ферарита,хи,хи,хи,.... баси талашарите,... !!!
  • #47
    Хранилка ( преди 15 години )
    И така лайновци.Доказах ви ,че много от вашите любими производители използват двигатели окачване платформи на ФИАТ.Доказах ,че и Фиат са изобретатели на модерния дизел.От тук нататък само може *** некадърни ***.ахаххаахха
  • #46
    до Анонимен ( преди 15 години )
    Като гледам какво е писл Хранилка-та ще добавя,че не само мизерници и голтаци са клиенти на Фиат и Алфа,а и полуграмтни субекти от най-ниската социално-битова прослойка на Балканите.Голяма реклама за Фиат,хи,хи,хи...:))) въшкари озлобени,ще си останете в калта!
  • #45
    до Анонимен ( преди 15 години )
    ха,ха,ха,.... стига бе пич,ще ме умориш от смях...:)))) Това е най-смешния виц!Кандидатствай за Гинес!Това ще е единствената Алфа "доживяла" такива старини,хи,хи,хи!!!Или май нарочно се коркаш с Фиат!Недей,гадно е!Те и без това са затънали яко в ***!
fallback
Последни