IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За три месеца Daimler натрупа загуби от 1.28 млрд евро

Загубите на немския концерн Daimler за първото тримесечие на тази година са достигнали 1.28 милиарда евро.

За три месеца Daimler натрупа загуби от 1.28 млрд евро
Според информация от агенция Франспрес, за същия период на миналата година Daimler е реализирал печалба в размер на 1.3 милиарда евро. 


Според експерти този обрат се дължи на намаленото търсене на товарни камиони, но също така и на леки автомобили и автобуси на световните пазари. Това ще доведе до значителен спад на оборота на фирмата изразен и в автомобили и в пари. 

Стана известно и това, че Daimler се отказва от своя дял в групата Chrysler, който беше 19.9%. Акциите са предоставени безвъзмездно на собствениците на Chrysler, фонда Cerberus. Това ще помогне на Chrysler да завърши обединението с Fiat и да получи още 6 милиарда долара държавни кредити. 

Едновременно с това Daimler е опростил кредит предоставен на американската група през 2007 г. в размер на 1.5 милиарда долара и обещава ежегодно през следващите три години да внася по 200 милиона долара в пенсионния фонд на Chrysler.  
0 от 500