IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mitsubishi с оптимистични прогнози

За изминалата финансова година в Япония, завършила на 31 март, Mitsubishi Motors е реализирала загуби от 54.9 милиарда йени (566 милиона долара).

В Mitsubishi с оптимистични прогнози
За сравнение, през миналата година четвъртият по големина производител на автомобили в Япония, завърши с печалба от 359 милиона долара, съобщава информационната агенция Франспрес. Оперативната печалба на фирмата през изминалата финансова година се е намалила почти два пъти.   


Въпреки кризата, шефовете на Mitsubishi Motors се надяват да повишат продажбите още в най-близко време. Според плановете на фирмата, още през тази финансова година ще имат 5 милиарда йени чиста печалба и 30 милиарда йени оперативна печалба. 

За това трябва да помогне началото на продажбите на новия електромобил i-MiEV, които ще започнат през юли. Наред с това продажбите трябва да се повишат и благодарение на програмите за стимулиране на потребителите в Европа и САЩ. 


Според разчети на Mitsubishi Motors, в Китай, Бразилия, Индонезия, Филипините, Малайзия и Близкия изток, търсенето на моделите на марката ще се повиши. Спадът на продажбите на Mitsubishi Motors за финансовата 2008 година е 26% в парично изражение.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дидо ( преди 15 години )
    Това наистина е хубава новина, дано марката да запази своята идентичнист и продължат да правят хубави и най-вече здрави коли. Това е една от марките, които наистина запазиха своя дух.