IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Novitec произведе собствен автомобил

Тунинговото ателие Novitec, специализирано в доработката на автомобили Fiat, Alfa Romeo и Ferrari, пуска собствен автомобил.

Novitec произведе собствен автомобил
Той ще се нарича TuLesto и ще бъде произведен на базата на купето с разположен по средата на платформата двигател Ferrari F430


Дизайнът на TuLesto обаче, ще бъде напълно различен от оригинала, а техническата част ще бъде модернизирана. Дизайнът на TuLesto е разработен от Лука Серафини, известният дизайнер от Модена. Дължината на колата е 4620 мм, широчината 2040 мм, а височината 1220 мм. 


Според производителите колата е с отлична аеродинамика и е била изпитвана многократно в аеродинамичен тунел. Окачването на колата е напълно регулируемо от типа на това използвано при състезателните автомобили от серия GT. Двигателят е би-турбо с осем цилиндъра и обем 4.4 литра. Мощността е 777 к.с., а максималният въртящ момент 727 Nm. 


Според ателието Novitec автомобилът ускорява до 100 км/час за 3.4 секунди, а до 300 км/час за 22.6 секунди. Максималната му скорост превишава 350 км/час.  

TuLesto е произведен за да отбележи 20-та годишнина от създаването на фирмата Novitec. Дали автомобилът ще бъде произвеждан серийно все още не е известно.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    mотко ( преди 15 години )
    Единицата хечбек на BMW е най-гейското BMW на всички времена. Виж, купето и кабриото са друга работа. Но мъж да си купи 1 SERIES хечбек трябва да е абсолютна женичка!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    някой си ( преди 15 години )
    Наистина хубава машина!Линиите на дизайна се преливат една в друга,това ми харесва.Който си може,си го може,това е.И аз уважавам италианските машини,особено АЛФА макар,че в момента съм на френска!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    stodor ( преди 15 години )
    tia xora praviat super avtomobili.za nas ostava samo da gi gledame i da se kefim.az karam alfa 147