IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Fiesta седан и в САЩ

Наскоро в Китай Ford започна производството на новата Fiesta във версия седан.

Ford Fiesta седан и в САЩ
Сега в интернет се появиха шпионски снимки на Fiesta седан подготвян и за пазара в САЩ. Снимките са направени в Мичиган, недалеч от управлението на  Ford.


Fiesta седан ще се появи на пазара в САЩ през 2011, около една година след началото на продажбите на хечбека. Новата Fiesta ще се предлага в Америка с изцяло нов бензинов двигател с обем 1.6 литра, който ще се характеризира с висока мощност и ниско потребление на гориво. От Ford говорят за разход от под 6 литра на 100 км.


В същото време автомобилът ще бъде много добре оборудван. Стандартно ще има 7 въздушни възглавници, влизане в автомобила и стартиране без ключ, система за контрол на стабилността, 16 инчови джанти и др.


На американския пазар Ford ще позиционира новата Fiesta в „премиум” сегмента на малките автомобили. Колата ще бъде произвеждана в Мексико, като в завода ще бъдат инвестирани 3 милиарда долара (!), а производственият му капацитет ще достигне половин милион автомобили годишно.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    delgogo ( преди 15 години )
    До една година ще сложат багажник и на Форд КА, и ще го продават на бедните америкаци ха ха ха. А относно 3-те милиарда-форд са също толкова зле колкото другите 2 производителя в САЩ иначе нямаше да продадат Ягуар, Астон Мартин, и сега Волво. Може би става дума за 3 милиона. Някой пак не е разбрал. Всъщност завода в мексико ще произвежда много евтина продукция там са зле и там имат заводи повечето производители.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    smart ( преди 15 години )
    Този багажник е като залепен,на свинче звънче.Същото като Пежо 206 седан.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    RWD ( преди 15 години )
    Доколкото ни информираха световните медии, Форд за разлика от ГМ и Крайслер не са просили държавни помощи.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 15 години )
    3 милиарда в Мексико!Правилно има удивителна,нали клинчиха за пари!