fallback

Първи официални снимки на новата Astra

Малко изненадващо и рано се появиха първите официални снимки на новото поколение Opel / Vauxhall Astra.

Световната премиера на автомобила е планирана за есента на тази година, по време на автомобилното  шоу във Франкфурт. Интересно е, че наред със снимките на хечбека с пет врати, който първи ще бъде на пазара, Opel показва и скици на новата Astra GTC. Тя изглежда по-скоро като купе тип  fastback, отколкото като традиционен хечбек с три врати. Показана е и новата  Astra комби. Както се очакваше дизайнът на новата Astra е близък до този на много добре приетата на пазара Insignia. Приликата е доста голяма при фаровете, силуета и вратите. Като цяло новата Аstra изглежда доста по-спортно и динамично в сравнение с досегашното поколение. Opel все още не е публикувал снимки от интериора на автомобила, но предишни шпионски снимки показват, че и той е много подобен на това, което виждаме при Insignia. Таблото е с четири позиционирани дълбоко пред водача измервателни уреди и централна конзола с издигнат заден край. Всичките три варианти на новата Astra ще бъдат произвеждани на платформата на GM Delta, на която се произвеждат и моделите на  Chevrolet Cruze и Volt. За разлика от тях обаче, инженерите на  Opel са модифицирали шасито на Astra и поведението на пътя ще бъде по-динамично. Новата Astra ще се предлага с голям набор от бензинови и дизелови двигатели. Ще видим и изцяло новия бензинов двигател на GM с обем 1.4 литра, мощност варираща от 120 до 140 к.с. и максимален въртящ момент от 175 до 200 Nm. Версията на Astra хечбек с пет врати ще се появи на пазарите в Европа още до края на тази година. Astra GTC купе и версия комби ще бъдат на пазара малко по-късно, към средата на 2010 г.
Тагове:
fallback
  • #19
    manntraxx ( преди 15 години )
    Супер е Астрата (y)
  • #18
    dakata ( преди 15 години )
    Много е яка астрата и няма нищо общо с пасат и фокус
  • #17
    RENAULT MEGANE ( преди 15 години )
    абе аз няма да я препочете пред мегана ама това си е лично мое мнение иначе не е лоша
  • #16
    moni ( преди 15 години )
    че то пред Голф всичко е по-хубаво!
  • #15
    martu ( преди 15 години )
    значиии д околкото разбрах от коментарите по долу,предницата прилича едновременно на Ланча Делта,Фокус и пасат така ли?????айде стига с глупостите,готина е астрата,и мн хора биха я предпочели пред Голф,А3 и Меган
  • #14
    tr ( преди 15 години )
    фаровете са от Пасат.И Добрев,какво европейско има в Опел?Американците прибарт парсата.
  • #13
    Бижутера ( преди 15 години )
    Колко нагло са крали от новия Форд Фокус не е истина....
  • #12
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Предницата взема дъха наистина! Отзаде имам забележки, но като верен фен на най-европейската марка смятам, че Астрето ис дъ бест!
  • #11
    martu ( преди 15 години )
    Опааа,тва май ще е още по добро от староро хах супер е новата Астра,старата също радва окото *** тая е още повече,а тва че предницата прилича на Инсигниа е нормално,все пак това е новата линия на опел и нормално е моделите да следват тая линия,ще видиме как ще оприличити е новата Корса *** Астра.............
  • #10
    Х ( преди 15 години )
    Отпед нещо не е много добре май, но отстрани изглежда чудесно.Sparx, очевидно само последните две картинки могат да претендират за фотореалистичност.
fallback
Последни