IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи официални снимки на новата Astra

Малко изненадващо и рано се появиха първите официални снимки на новото поколение Opel / Vauxhall Astra.

Първи официални снимки на новата Astra
Световната премиера на автомобила е планирана за есента на тази година, по време на автомобилното  шоу във Франкфурт. Интересно е, че наред със снимките на хечбека с пет врати, който първи ще бъде на пазара, Opel показва и скици на новата Astra GTC.

Тя изглежда по-скоро като купе тип  fastback, отколкото като традиционен хечбек с три врати. Показана е и новата  Astra комби.

Както се очакваше дизайнът на новата Astra е близък до този на много добре приетата на пазара Insignia. Приликата е доста голяма при фаровете, силуета и вратите. Като цяло новата Аstra изглежда доста по-спортно и динамично в сравнение с досегашното поколение.

Opel все още не е публикувал снимки от интериора на автомобила, но предишни шпионски снимки показват, че и той е много подобен на това, което виждаме при Insignia. Таблото е с четири позиционирани дълбоко пред водача измервателни уреди и централна конзола с издигнат заден край.

Всичките три варианти на новата Astra ще бъдат произвеждани на платформата на GM Delta, на която се произвеждат и моделите на  Chevrolet Cruze и Volt. За разлика от тях обаче, инженерите на  Opel са модифицирали шасито на Astra и поведението на пътя ще бъде по-динамично. Новата Astra ще се предлага с голям набор от бензинови и дизелови двигатели.

Ще видим и изцяло новия бензинов двигател на GM с обем 1.4 литра, мощност варираща от 120 до 140 к.с. и максимален въртящ момент от 175 до 200 Nm.
Версията на Astra хечбек с пет врати ще се появи на пазарите в Европа още до края на тази година. Astra GTC купе и версия комби ще бъдат на пазара малко по-късно, към средата на 2010 г.
0 от 500