IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия увеличава подкрепата за автомобилния сектор

Германското правителство продължава да увеличава подкрепата си за автомобилния сектор в страната.

Германия увеличава подкрепата за автомобилния сектор
Това става ясно от съобщение, че се предвижда утрояване на средствата по програмата за рециклиране на автомобили.

Новите планове са за програмата да бъдат заделени 5 млрд. евро, а не както се предвиждаше първоначално 1,5 млрд. евро. Това означава, че достъп до нея ще имат не 600 хил., а 2 млн. души.

Условията на програмата за рециклиране предвиждат срещу всеки предаден за рециклиране стар автомобил да се получава финансова помощ от 2 500 евро при покупка на автомобил, който е произведен преди не повече от 9 години. Увеличаването на средствата по плана е свързано и с удължаване на нейния срок до края на настоящата година, пише investor.bg

С помощта на програмата немското правителство успя да раздвижи автомобилния пазар в страната. Заради кризата продажбите на автомобили паднаха изключително силно и поставиха под заплаха съществуването на няколко от гигантите в сектора.
Заради схемата през последния месец сделките с автомобили в Германия са достигнали най-високото си ниво за последните 10 години.
0 от 500