IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel готви нов малък SUV

Макар икономическата криза да нанесе сериозни удари върху GM и Opel, става ясно, че в групата продължава разработката на няколко нови модели.

Opel готви нов малък SUV
При това не става въпрос само за новата Astra. Критичната ситуация в General Motors носи много сериозни проблеми и за иначе успешните европейски марки Opel и Vauxhall. 

Възможностите на развойните центрове в Германия и Англия очевидно са по-добри от тези на колегите им в САЩ, но без средства и те не могат да постигнат много. Въпреки това разработката на нови модели в тях все още не е спряла. 


Доказателство за това са шпионските снимки на нов малък SUV, който в Opel разработват за целия концерн GM. Засега новият модел се крие под каросерията на Opel Meriva

Преди две години за този модел се планираше начало на серийното производство през 2010 г. Сега по-скоро това ще се случи една година по-късно. 


Компютърните образи показват как най-вероятно ще изглежда този модел. Той ще бъде произвеждан или в завода на GM в белгийския Антверпен или в завода в немския Бохум.  Предвижданото производство за една година ще бъде около 120 000 автомобила. 


Колата ще бъде произвеждана на малка платформа, разработвана паралелно и от корейският център на GM - Daewoo Auto & Technology. В този сегмент, в който сега успешно се продават Suzuki SX4 и Fiat Sedici, и където скоро се очакват новата  Toyota Urban Cruiser и Skoda Yeti, GM ще влезе с модели на  Opel и Chevrolet. 

Експертите очакват бумът в продажбите на малки SUV автомобили да продължи, главно за сметка на класическите големи SUV модели.
0 от 500