IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen може да стане втори в света по продажби

Volkswagen има шанс да стане вторият по големина автопроизводител на света още през тази година.

Volkswagen може да стане втори в света по продажби
Тази прогноза е на немската компания за икономически и статистически анализи R.L. Polk, цитирана от изданието  Automotive News Europe. Анализите са на базата на последните данни за производство и продажби в автомоблната индустрия на САЩ и Европа. 

През март търсенето на нови автомобили в САЩ се е понижило с 37%, а продажбите на General Motors са паднали с 45%. Според прогнозите на експерти за цялата 2009 г. спада в продажбите на концерна GM ще бъде около 31%. 


В същото време групата Volkswagen най-вероятно ще се окаже по устойчива на кризата и нейните продажби ще паднат с около 15%. 

Заради кризата започнала още миналата есен, през 2008 година GM отстъпи първото си място на най-голям автомобилен производител в света на Toyota

През миналата година GM продаде 8.972 милиона коли по света, а групата Volkswagen през миналата година успя да реализира малко над 6.3 милиона автомобили. 

Според прогнозите на R.L. Polk, през 2009 година GM ще продаде около 6.19 милиона автомобили (-31 %), а Volkswagen около 5.4 милиона (-15 %). 

Въпреки тези прогнози, експертите на агенцията не изключват възможността VW да надмине по продажби американската група още тази година, но не уточняват как може да стане това.
0 от 500
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Философа ( преди 15 години )
    VW си го купих за служебни цели, да това е една прилична работна кола, но за разходка не става, лукс няма, шумна е и ако Ви кажа, че по време на гаранцията ми се развалиха агрегати и възли на обща стойност 7000 лв ще повярвате ли? Ами повярвайте - да това е великия НЕРАЗРУШИМ и НЕЧУПЛИВ VW.
  • #48
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Философа ( преди 15 години )
    Абсолютизма е признак на ограниченост, за мен марките са Фиат, Алфа, Ферари, но това не кара да говоря глупости за Опел, Мерцедес или друга кола (освен WV естествено) нищо против марката (карах Кади Лаиф III - 2,5 години), обаче гледам кои са хората по улиците с WV и само мога да кажа, че няма да сляза толкова надолу, че да ги коментирам повече.
  • #47
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Философа ( преди 15 години )
    Немските коли са хубави, само WV или VW както там беше е за хора с ниско или никакви изисквания към себе си. Това е кола за комплексари в България, само защото всички карат WV означава, че е добра кола?!?!?!?!? Липса на мозък, липса на интелект, въобще голяма липса. Имал съм най-различни автомобили (стари и чисто нови), даже в момента съм си взел рено за да изпробвам и него извода е само един: Италианците са първосъздателите на дизайна отвън и отвътре.
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Филисофа ( преди 15 години )
    Има една фирма за коли и тя е Фиат Корпорация, останалите само копират
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ебльото ( преди 15 години )
    Хааааа засякох гооо благодаря Ауто медия за помоща. Сульооо сега ще те видим какъв Астра мен си. И дали изобщо си мен или си *** жена. И не крий компа щото идвам да ти го взема. ха ха сег ще гледайте сеир
  • #44
    0 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    пернишки говнар ще викаш на баща си *** дето те лъже ,че трудовашката количка всъщност е кола но с 3 гуми. И ква връзка има Тойота и Фолксваген ? Или и ти си се метнал на грозната си и *** майка и говориш тъпотии ей тъй ,за да докажеш ,че никой не е по *** от теб на тоя свят? Вместо да ръсиш глупости *** и прибери майка си от магистралата ,да не я блъсне някой камион.
  • #43
    0 rate up comment 0 rate down comment
    St ( преди 15 години )
    Ех това 5 годишно BMW Compact....във всяко сравнение участва.
  • #42
    0 rate up comment 0 rate down comment
    antidoi4 ( преди 15 години )
    qwerty!veroyatnostta vw da vleze v servis e tri puti po-golyama,otkolkoto toyota.razbra li be pernishki govnar i selyandur
  • #41
    0 rate up comment 0 rate down comment
    от Niko към LEXUS ( преди 15 години )
    Aбе брат ти верно си много прос бе...VW били аматьори... ***, *айка ти е професионалист нали? Научи се да пишеш правилно селянин
  • #40
    0 rate up comment 0 rate down comment
    гъзар ( преди 15 години )
    VW наистина са трошки, но Ауди са по-здрави.А едно 5-годишно BMW Compact се продава на цената на ново Поло. Не си струва Поло!